感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

雅法现代风格室内设计 | Studio ETN

客厅与厨房过道 ©Gideon Levin

这间两卧室公寓位于以色列特拉维夫的雅法中心,由Studio ETN进行了翻新,以创造一个光线充足的现代风格住宅,满足年轻的夫妻与他们刚刚出生女儿的需求。建筑师Eitan Cohen延续了典型的雅法(Jaffa)建筑,通过将当地材料和工业参考与当代美学极简主义细节交织在一起,将过去和现在融合在一起。

公寓的布局经过重新设计,以便为招待客人创造一个宽敞的客厅 – 其中一位业主是厨师 – 意味着拆除大部分墙壁,取消走廊并将厨房合并到客厅,打造开放式厨房。为了解决由于新布局带来的自然光分布不均和建筑物的窗户配置,Cohen推出了由薄比利时钢型材框架的玻璃隔板,将起居室与主卧室和书房分开。这种巧妙的解决方案允许日光在一天中均匀地充满生活区域,公寓的高天花板通过避免使用石膏板而得到明智的保留,而在夜晚,不同的照明场景营造出更加亲密或社交的氛围。

Located in central Jaffa in Tel Aviv, Israel, this two bedroom apartment was recently renovated by Studio ETN in order to create a thoroughly modern, light-filled home in tune with the lifestyle of its owners, a professional couple with a young daughter. Occupying a typical Jaffa building, architect Eitan Cohen has channelled the neighbourhood’s amalgamation of past and present by combining local materials and industrial references with a contemporary aesthetic of minimalist refinement interlaced with playful details.

The apartment’s layout was completed redesigned in order to create a spacious living area for entertaining guests—one of the owners is a chef—which meant demolishing most walls, doing away with corridors and merging the kitchen into the living room. In order to address the uneven distribution of natural light due to the new layout brought and the building’s window configuration, Cohen introduced glass dividers framed by thin Belgium profiles to separate the living room from the master bedroom and study. This ingenious solution allows daylight to evenly flood the living area throughout the day, facilitated by the apartment’s high ceilings which have been wisely retained by eschewing the use of gypsum boards, while at night, different lighting scenarios create a more intimate or social atmosphere.

客厅 ©Gideon Levin
电视墙 ©Gideon Levin
局部 ©Gideon Levin
极简风格拒绝过多的装饰 ©Gideon Levin
客厅一角 ©Gideon Levin
厨房与客厅 ©Gideon Levin

水磨石地砖,外露的混凝土梁和黑色钢制元素,以及可见的通风管道,营造出一种朴素的都市美学,并通过水磨石和石头等当地材料以及黄铜的使用来丰富空间。白色,灰色和黑色等柔和色调与现代家具和厨房橱柜,室内植物,木制窗框和百叶窗中的柔和色调相辅相成,这是雅法(Jaffa)建筑中的传统特色,而女儿的房间则融入其中。浅粉色。

尽管其极简主义的感性,室内设计充满了丰富的建筑细节,包括定制木工和金属构建。部分悬挂在天花板上的餐桌,或厨房水磨石地砖与地面瓷砖连接的方式,或者是毫不费力地穿过玻璃隔板的通风管道。Cohen科恩还加入了几个有趣的例子,微妙地颠覆了装饰的朴素,这也是他设计实践的非正式标志。小骷髅头起到抽屉把手的作用,盆栽植物将搁架单元变成植物墙,用绿色天鹅绒装饰的阅读角落使公寓的衣柜出现令人惊讶的凹痕; 后来被认为是对“树屋”的现代诠释,一种浪漫的逃生概念,也恰如其分地描述了这间温馨公寓的整体感觉。

Screed floors, exposed concrete beams, and black steel elements, along with visible air ducts establish an austere, urban aesthetic that is enriched by local materials such as terrazzo and stone, and the use of brass. The muted palette of white, grey and black is complemented by the pastel hues presented in the modern furniture and the kitchen’s cabinetry, indoor plants, and the wooden window frames and shutters, a traditional feature in Jaffa’s buildings, while the daughter’s room is infused in pale pink.

Despite its minimalist sensibility, the interior design abounds with beautiful construction details including custom carpentry and metal work. Check out the dining counter which is partly suspended from the ceiling, or the way the terrazzo floor tiles in the kitchen meet the floor screed, or how the air duct effortlessly penetrates the glass partition. Cohen has also included several instances of playfulness that subtly subvert the décor’s austerity which also serve as unofficial hallmarks for his design practice. Small skulls take the role of drawer handles, potted plants transform a shelving unit into a botanical wall, and a reading nook upholstered in green velvet makes a surprising dent in the apartment’s wardrobe; the later conceived as a modern interpretation of a “tree house”, a romantic concept of escape that also aptly describes the overall feeling of this welcoming apartment.

通风管道 ©Gideon Levin
厨房一角 ©Gideon Levin
穿出玻璃隔板 ©Gideon Levin
厨房一角 ©Gideon Levin
厨房侧面 ©Gideon Levin
厨房顶部 ©Gideon Levin
主卧 ©Gideon Levin 
主卧 ©Gideon Levin
细节 ©Gideon Levin
细节 ©Gideon Levin
办公桌 ©Gideon Levin
©Gideon Levin
©Gideon Levin

 

洗手间 ©Gideon Levin

洗手间 ©Gideon Levin
细节 ©Gideon Levin
细节 ©Gideon Levin

儿童房 ©Gideon Levin

项目名称:
AX3
室内设计:
studio
项目面积:
90m²
项目地点:
以色列 雅法

Project Name:
AX3
Interior Design:
studio
Project Area:
90m²
Project Location:
JAFFA, ISRAEL