感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

哥本哈根 Nordhavn 国际学校 | CFMøllerArchitects

©Adam Mørk

CIS Nordhavn是哥本哈根国际学校的新校区,位于哥本哈根新Nordhavn区的一个着名景点。该学校建筑占地25,000平方米,将成为哥本哈根最大的学校,可容纳1,200名学生和280名员工。

CIS Nordhavn is a new school building for the Copenhagen International School, which will be located on a prominent site in Copenhagen’s new Nordhavn district. The 25,000 m2 school building will be Copenhagen’s largest school, and accommodate 1,200 students and 280 employees.

©Adam Mørk
©Adam Mørk
©Adam Mørk
©Adam Mørk

现代教育建筑旨在将学校建筑与城市环境中的公共空间联系起来,给学校一个开放的氛围。学校外的长廊设计为城市的海滨空间为休闲放松和各种活动提供了可用场地。

The modern educational architecture is designed to link the school premises with the public sphere in the urban environment, and give the school an open ambience. The promenade outside the school will become an urban port-side space providing opportunities for relaxation and various activities.

©Adam Mørk
©Adam Mørk

主教学楼被细分为四个较小的“塔楼”,从5层到7层不等,每一个都特别满足不同年龄的阶段写生的需要。例如,最年幼的学生的教室是最大的,所有的功能都将在教室里进行,每个教室都有指定的绿色空间和区域,包括戏剧和表演设施,体育课,等等。学校的分成四个单元,有助于各个学新阶段空间的寻找。

The main school building is subdivided into four smaller “towers”, ranging from five to seven storeys, each specially adapted to meet the needs of children at different stages of development. For example, the classrooms for the youngest pupils are particularly large: A full range of functions will take place in and around the classroom, each of which has designated green spaces and areas with drama/performance facilities, PE, etc. The subdivision of the school into four units facilitates community, identity and easy wayfinding.

©Adam Mørk
©Adam Mørk
©Adam Mørk
©Adam Mørk
©Adam Mørk
©Adam Mørk
©Adam Mørk
©Adam Mørk

四个不同学历的教室楼都建在一楼的基础上,包括一个门厅、运动设施、食堂、图书馆和表演设施,这些活动都比较常见,也比较外向。因此,教室单元可以在正常上课时间之外关闭,而公共区域将继续开放,供学校和当地社区活动使用。

All four school units are built on top of the ground-floor base, which contains common and more extrovert activities, including a foyer, sports facilities, a canteen, a library and performance facilities. The classroom units can thus be closed-off outside normal school hours, while the common areas will remain open for school and local community events.

©Adam Mørk
©Adam Mørk
©Adam Mørk
©Adam Mørk
©Adam Mørk
©Adam Mørk

楼顶拥有一个屋顶平台,将作为整个学校的操场,尤其是最小的学生。学校操场提供了一个安全的环境,防止学生们靠近水或从学校的校园里走出去。

The base includes a common roof terrace which will function as a school playground for the whole school – and the youngest pupils in particular. The elevated school playground provides a secure environment, which prevents students from coming too close to the water or from straying off the school premises.

©Adam Mørk
©Adam Mørk
©Adam Mørk
©Adam Mørk
©Adam Mørk
©Adam Mørk

学校建筑独特的外立面将覆盖12000块太阳能电池板,每个电池板都有各自的角度,形成一个亮片状的效果,将为学校提供超过一半的年用电量。这些太阳能电池将占地6048平方米,使其成为丹麦最大的建筑一体化太阳能发电厂之一,预计每年生产超过200兆瓦时。

The school building’s unique facade will be covered in 12,000 solar panels, each individually angled to create a sequin-like effect, which will supply more than half of the school’s annual electricity consumption. The solar cells will cover a total area of ​​6,048 square meters, making it one of the largest building-integrated solar power plants in Denmark, estimated to produce over 200 MWh per year.

©Adam Mørk
©Adam Mørk

除了有助于学校的绿色形象,太阳能电池还构成了学校课程的永久组成部分,允许学生监控能源生产,并在物理和数学课上使用数据。

In addition to contributing to the school’s green profile, the solar cells also form a permanent part of the school’s curriculum, allowing students to monitor energy production and use data in physics and mathematics classes.

©Adam Mørk
©Adam Mørk

作为一个额外的阶段,学校计划在水上建立一个城市公园,一个集水、天气和自然于一体的海洋活动和休闲空间——在学校前面的水边,命名为“Nordhavn群岛”。诺德维恩群岛的活动分布在三个不同的岛屿上,每个岛屿都有自己的特色,“珊瑚礁”用于海洋学习和活动的多功能平台;“环礁湖”是一个水上活动场所,如皮划艇、马球和其他水上运动;“阳光浴”是一个真正的海港浴,配有桑拿和游泳训练保护区。作为学校内部空间的扩展,不仅可以在教学中直接包括功能,也可以由外部访客使用,学校的设施也可以用来作为“社区中心”的学校设施。

As an additional phase, the school plans to establish an urban park on the water, an ocean of activities and recreational spaces at one with the water, the weather and nature – in front on the school on the waterside, named “The Nordhavn Islands”. The activities on the Nordhavn Islands are spread out over three different islands, each with its own characteristics: “The Reef”, a multifunctional platform for aqua learning and events in extension of the quayside; “The Lagoon”, a floating arena for activities such as kayak polo and other water sports, and “The Sun Bath”, an actual harbour bath with a sauna and protected areas for swimming training. As an extension of the school’s interior space, not only can the functions be included directly in the teaching, but they can also be used by external visitors, as can the school’s facilities, which are intended to function as a “community centre” by the Orient Pier.

Client: Property Foundation Copenhagen International School (ECIS)
Architect: C.F. Møller Architects
Landscape architect: C.F. Møller Landscape
Engineer: Niras
Size: 25,000 m² (1200 students)
Year: 2013-2017

项目客户:哥本哈根国际学校财产基金会
建筑设计:C.F. Møller Architects
景观设计:C.F. Møller Landscape
项目工程:Niras
项目面积:25000平方米
竣工年份:2013-2017