感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

JCDA已将其设计方法应用于博物馆入境大厅的入口顺序和新的主要公共空间,该大厅通往更新的展览和拱门下方经过翻新的Saarinen博物馆。 ©Nic Lehoux

大拱门扩建博物馆

美国,圣路易斯 | St. Louis, United States

除了在大拱门扩建和现代化博物馆之外,JCDA还创造了一个城市空间,与纪念碑本身的标志性建筑相结合,同时直接支持与圣路易斯市中心的新连接和互惠。©Nic Lehoux
除了在大拱门扩建和现代化博物馆之外,JCDA还创造了一个城市空间,与纪念碑本身的标志性建筑相结合,同时直接支持与圣路易斯市中心的新连接。©Nic Lehoux

詹姆斯·卡朋特设计协会(James Carpenter Design Associates)是迈克尔·范·瓦尔肯伯勒协会(Michael Van Valkenburgh Associates, MVVA)团队的一员,该团队赢得了2010年城市+拱门+河流国际设计大赛(City+Arch+River international Design competition)的冠军。Cooper Robertson和James Carpenter Design Associates (JCDA)与Trivers Associates共同设计了Eero saarinen设计的西扩博物馆(Museum of west expansion)的扩建和翻新工程,该博物馆位于标志性的Gateway Arch正下方。博物馆的开发项目是MVVA对国家公园丹·基里(Dan kiley)设计的91英亩景观进行全面更新的一部分,它极大地改善了与圣路易斯市中心的联系。

James Carpenter Design Associates, as part of the Michael Van Valkenburgh Associates (MVVA) team that won the 2010 City+Arch+River international design competition, is seeing its substantial plan for the Museum at the Gateway Arch come to life. Cooper Robertson and James Carpenter Design Associates (JCDA) with Trivers Associates have designed the significant expansion and renovation to the Eero Saarinen-designed Museum of Westward Expansion, located directly below the iconic Gateway Arch. The Museum developments are one part of MVVA’s comprehensive renewal of the National Park’s Dan Kiley-designed 91-acre landscape with dramatically improved connections to downtown St. Louis.

 除了改造,现代化和改进博物馆外,明确的项目目标是更好地将新的和原始的博物馆与国家公园管理局的拱门景观相结合,并改善公园,旧法院和圣路易斯市中心之间的连通性。©Nic Lehoux
除了改造,现代化和改进博物馆外,明确的项目目标是更好地将新的和原始的博物馆与国家公园管理局的拱门景观相结合,并改善公园,旧法院和圣路易斯市中心之间的连通性。 ©Nic Lehoux

在这个综合项目中,James Carpenter Design Associates (JCDA)的工作重点是领导博物馆新的西入口和公共空间的规划和设计。JCDA将其设计方法应用于博物馆到达大厅的入口序列和新的主要公共空间,这些空间通向并连接新的展览和拱门下翻新的Saarinen博物馆。除了改造、现代化和改进博物馆,项目明确的目标是更好地将新博物馆和原博物馆与国家公园管理局的大门拱门景观结合起来,并改善公园、旧法院大楼和圣路易斯市中心之间的联系。JCDA和库珀·罗伯逊创造了一个新的城市空间,它与拱门的国际标志的存在相结合,并再次加强了这种存在感,同时直接支持与圣路易斯市中心的联系和互惠关系。

Within this comprehensive project, the work of James Carpenter Design Associates (JCDA) has focused on leading the planning and design of the Museum’s new West Entry and public spaces. JCDA has applied its design approach to the entry sequence and the new main public spaces of the Museum Arrivals Hall, which lead down to and connect with renewed exhibitions and the renovated Saarinen museum below the Arch. Beyond transforming, modernizing, and improving the Museum, the explicit project goal was to better integrate the new and original Museum with the National Park Service’s Gateway Arch landscape and improve connectivity between the Park, the Old Courthouse, and downtown St. Louis. JCDA and Cooper Robertson have created a new civic space that engages with and re-enforces the presence of the international icon of the Arch, while directly supporting a connection and reciprocity to downtown St. Louis.  

在这个综合项目中,詹姆斯卡彭特设计协会(JCDA)的工作重点是引领博物馆新西入口和公共空间的规划和设计。©Nic Lehoux
在这个综合项目中,詹姆斯卡彭特设计协会(JCDA)的工作重点是引领博物馆新西入口和公共空间的规划和设计。©Nic Lehoux
城市,公园和密西西比河堤防之间的重要连贯性是通过桥接44号州际公路建立的 ©Nic Lehoux
城市,公园和密西西比河堤防之间的重要连贯性是通过桥接44号州际公路建立的 ©Nic Lehoux

自从首次提出大拱门以来,城市,公园和密西西比河堤之间的这种重要连接一直没有出现,主要是因为44号州际公路的存在,这是一条六车道宽的高速公路壕沟。正因为如此,MVVA的一项重要工作在高速公路上创造了一个园景公园,现在将一系列绿色空间连接成一条连接西向东的统一线:华盛顿广场公园,Poelker公园,Serra雕塑公园,Citygarden,Kiener广场,现已修复的旧法院(Dred Scott Case遗址),路德伊利史密斯公园,现在可以进入的大拱门和密西西比河岸,营造出无缝的行人体验

This crucial connectivity between the city, the park, and the Mississippi River embankment has been absent since the Gateway Arch was first proposed, primarily due to the presence of Interstate 44, a six-lane-wide highway trench in the landscape. Because of this, a significant piece of MVVA’s new work creates a landscaped park over the highway that now links a sequence of green spaces into a unified thread connecting from West to East: Washington Square Park, Poelker Park, Serra Sculpture Park, Citygarden, Kiener Plaza, the now restored Old Courthouse (site of the Dred Scott Case), Luther Ely Smith Park, and the now-accessible Gateway Arch and the banks of the Mississippi, creating a seamless pedestrian experience.   

詹姆斯卡彭特设计协会的创始人兼负责人詹姆斯卡彭特说:“新的西部入口和博物馆的扩建正在逐渐融入景观中。”这一欢迎的姿态是通过在地面平放的玻璃弧宣布的,反映了上面的天空,而拱门本身在空中划过一道圆弧。”

“The new West Entry and Museum expansion is discretely incised into the landscape,” said James Carpenter, founder and principal of James Carpenter Design Associates, “This welcoming gesture is announced by an arc of glass laid flat on the ground, reflecting the image of the sky above, while the Arch itself scribes an arc against the sky beyond.”

 白天和黑夜,设计对光线和景观的敏感性使得公园,法院和圣路易斯市中心的游客能够获得直观,便捷的访客体验。 ©Nic Lehoux
白天和黑夜,设计对光线和景观的敏感性使得公园,法院和圣路易斯市中心的游客能够获得直观,便捷的访客体验。 ©Nic Lehoux
JCDA已将其设计方法应用于博物馆入境大厅的入口顺序和新的主要公共空间,该大厅通往更新的展览和拱门下方经过翻新的Saarinen博物馆。 ©Nic Lehoux
JCDA已将其设计方法应用于博物馆入境大厅的入口顺序和新的主要公共空间,该大厅通往更新的展览和拱门下方经过翻新的Saarinen博物馆。 ©Nic Lehoux
博物馆新西入口广场的物质性将游客置于天空和周围景观的弧线中,由不锈钢屏风墙体的漫反射光栅所反映。 ©Nic Lehoux
博物馆新西入口广场的物质性将游客置于天空和周围景观的弧线中,由不锈钢屏风墙体的漫反射光栅所反映。 ©Nic Lehoux

半圆形,封闭的玻璃入口卷调节过渡到地下博物馆到达大厅,从外到内调节亮度。当游客进入时,明亮的天花板将眼睛向下引导到Saarinen大厅的过渡点,完全遵循自然景观的斜坡。

The semi-circular, enclosed glass entry volume mediates the transition into the below-ground Museum Arrivals Hall, modulating brightness from outside to inside. As visitors enter, the luminous ceiling leads the eye down to the point of transition into the Saarinen Hall, by following exactly the slope of the natural landscape.

 半圆形,封闭的玻璃入口卷调节过渡到地下博物馆到达大厅,从外到内调节亮度。©Nic Lehoux
半圆形,封闭的玻璃入口卷调节过渡到地下博物馆到达大厅,从外到内调节亮度。©Nic Lehoux
封闭的玻璃入口卷引导游客进入博物馆的缓坡。©Nic Lehoux
封闭的玻璃入口卷引导游客进入博物馆的缓坡。©Nic Lehoux

这种清晰的流通通过西面的入口和博物馆的到达大厅得以保持,在入口的那一刻,游客可以看到中间的夹层:一个由密西西比河及其支流的大比例尺地图图激活的教育解说空间。进一步往下看,新的扩建部分,参观者可以看到新的展览开始,通向修复后的Saarinen大厅和电梯,把游客带到拱门的顶部。主要的自动扶梯循环被雕刻在新的西入口的两侧墙壁上,两侧是连接夹层和低层的开放式楼梯。夹层下是一个开放的玻璃教育空间,用于学校团体或特殊功能。

This clarity of circulation is maintained through the West Entry and Museum Arrivals Hall, where at the moment of entry, visitors can see down to the intermediate level mezzanine: an educational interpretive space enlivened by a large scale floor map of the Mississippi River and its tributaries. Looking further down into the new expansion, visitors see the beginning of the new exhibitions leading into the restored Saarinen Hall and the lifts that take the visitor to the top of the Arch. The main escalator circulation is carved into both side walls of the new West Entry, flanked by open stairs connecting to the mezzanine and lower level. Beneath the mezzanine is an open glass education space for school groups or special functions.

 通过西入口和博物馆入境大厅保持这种流通的清晰度,在入口的那一刻,游客可以看到中间层夹层:由密西西比河及其支流的大型楼层地图代表教育意义烙印在地面。©Nic Lehoux
通过西入口和博物馆入境大厅保持这种流通的清晰度,在入口的那一刻,游客可以看到中间层夹层:由密西西比河及其支流的大型楼层地图代表教育意义烙印在地面。©Nic Lehoux
 进一步观察新的扩建,参观者看到新展览的开始,通往经过修复的Saarinen大厅以及将游客带到拱门顶部的电梯。©Nic Lehoux
进一步观察新的扩建,参观者看到新展览的开始,通往经过修复的Saarinen大厅以及将游客带到拱门顶部的电梯。©Nic Lehoux
地面过渡到Saarinen大厅由明亮的天花板统一。©Nic Lehoux
地面过渡到Saarinen大厅由明亮的天花板统一。©Nic Lehoux

从外观看,入口的主轴以其最小的结构强调,可以俯瞰博物馆,而后面是旧法院,在两个地标之间建立了一种亲密的视觉联系,以及新旧之间的对话,两者之间广阔的市民空间,直到现在还没有出现在网站上。

From the exterior, the main axis of the entry is emphasized by its minimal structure, which allows views down into the Museum while behind sits the Old Courthouse, establishing an intimate visual link between the two landmarks as well as a dialogue between old and new, and an expansive civic space between the two that has until now been absent from the site.

 从内到外,入口的主轴以其最小的结构强调,在博物馆和旧法院之间建立了密切的视觉联系。 ©Nic Lehoux
从内到外,入口的主轴以其最小的结构强调,在博物馆和旧法院之间建立了密切的视觉联系。 ©Nic Lehoux

“这个开放的中心轴的概念基本上就是拱本身所呈现的,”卡彭特说,“无论你是在穿越景观,新的西入口,所有的循环都是朝向或远离隐含的’中心对称地移动”。新的博物馆抵达大厅,或从拱门的任何一条腿的基地出来。一个人蜿蜒穿过整个场地的蜿蜒小径,捕捉上方景观的变化,同时丰富了一个人对室内空间和展览的感觉。”

“This notion of the open central axis is essentially what the Arch itself presents,” said Carpenter, “that all circulation symmetrically moves one towards or away from the implied ‘center,’ whether you are moving through the landscape, the new West Entry, the new Museum Arrivals Hall, or exiting from the base of either leg of the Arch. One meanders upon sinuous paths through the site, capturing changing views of the landscape above as well as enriching one’s sense of the interior spaces and exhibitions below.”

不锈钢栏杆引导游客高于入口,以创造一个向西的前景。集成照明可在白天或夜晚保持屏幕和栏杆功能。©Nic Lehoux
不锈钢栏杆引导游客高于入口,以创造一个向西的前景。集成照明可在白天或夜晚保持屏幕和栏杆功能。©Nic Lehoux
博物馆的新空间感和慷慨感因此而响应并引用了Arch地面的复兴景观,以及与城市,河流和地区的重要新接触。©Nic Lehoux
博物馆的新空间感和慷慨感因此而响应并引用了Arch地面的复兴景观,以及与城市,河流和地区的重要新接触。©Nic Lehoux

完成日期: 2018
项目造价: $380 M for the entire Gateway Arch Park renewal
运营商: National Park Service
项目客户: Gateway Arch Park Foundation
设计: James Carpenter Design Associates
James Carpenter, Principal
Joseph Welker, Senior
设计团队: Richard Kress; Katharine McClellan; Garrett Ricciardi; Reid Freeman; Stephanie Hui; Xavier Schirlin; Allison Wills; Chris Pietsch; Duncan White; Devin Hines; Walter Shih; Rayme Kuniyuki


Completed: 2018

Budget: $380 M for the entire Gateway Arch Park renewal

Owner/Operator: National Park Service
Client: Gateway Arch Park Foundation
Design: James Carpenter Design Associates
James Carpenter, Principal
Joseph Welker, Senior Design/Project Manager
Team: Richard Kress; Katharine McClellan; Garrett Ricciardi; Reid Freeman; Stephanie Hui; Xavier Schirlin; Allison Wills; Chris Pietsch; Duncan White; Devin Hines; Walter Shih; Rayme Kuniyuki