感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

Grammarly办公室

感谢 Balbek Bureau的分享 | Thanks for share from Balbek Bureau.

乌克兰 基辅 | Kiev, Ukraine

Grammarly办公室

Grammarly办公室 ©balbek bureau
Grammarly办公室 完整模型图
完整模型图 ©balbek bureau

Grammarly是一家跨国级IT公司,在旧金山,纽约和基辅设有办事处。该公司提供人工智能产品,帮助人们在任何地方使英语沟通清晰有效的书写。Grammarly全天候运营,在个人和团体环境中广泛使用IT设备,并进行大量的通信和数据交换。

Grammarly is a global IT-company with offices in San Francisco, New York, and Kyiv. The Company offers an AI-powered product that helps people make their English communication clear and effective, wherever they type. Grammarly operates 24/7, with the extensive use of IT devices and a high volume of communication and data exchange, both within individual and group settings.

项目现场 ©balbek bureau
项目现场 ©balbek bureau

办公室的设计从租赁地点的选择开始。我们对不同的建筑进行了大约5个草图,之后提供了已经选定的前提的4个变体。

The design of the office began with the selection of the location for lease. We carried out approximately five sketches of different buildings and after that offered four variants of the already selected premise.

©balbek bureau

概念
CONCEPCT

1楼平面图 ©balbek bureau
2楼平面图 ©balbek bureau

2016年,Grammarly Kyiv团队成长并决定搬到更大的空间。由于运营的性质,公司需要不同活动类型的各种空间,包括150个座位容量的大型聚会区,用于讲座和演示; 一些配备IT设备的小型会议室,可在全球各办事处之间进行高质量的音频和视频会议; 隔音娱乐室; 员工食堂; 几个休息区; 午睡室; 接待区和设施区。

In 2016, the Grammarly Kyiv team grew and decided to move to a bigger space. Due to the nature of operations, the Company required a variety of spaces for different activity types, including a large meet-up zone with 150 seating capacity, for lectures and presentations; a number of small meeting rooms equipped with IT devices for quality audio and video conferences between offices across the globe; a soundproof recreation room; canteen for employees; several lounge zones; nap room; reception zone and facilities areas.

模型图解
区块图解 ©balbek bureau

生态的概念
Eco concept

为了达到Grammarly Kyiv团队舒适高效的最高水平,其他要求包括环保材料、暖色调和室内的家的感觉。自然木材的广泛使用为员工创造了积极的工作和生活的平衡,包括在整个办公空间创造性地重复使用橡木,休息区对户外的多种参考,以及丰富的自然光。

To contribute to the highest level of the Grammarly Kyiv team comfort and efficiency, other requirements included eco-friendly materials, warm color palette and homey feel of the interior. A positive work-life balance for the employees was created by the extensive use of natural wood, including creative reuse of oak throughout the office space, multiple references to the outdoors in the lounge areas, and the abundance of natural light.


SketchUp (SU)可视化 ©balbek bureau

施工 
CONSTRUCTION

施工中
施工中 ©balbek bureau

Grammarly的办公室位于基辅的14层商业中心的两层,低层有1300平方米,中层约450平方米,天花板高度分别为3 – 8.8米。夹层结构与分隔工作区域和会议厅的放射状线相对应。两层与开放的楼梯相连。在低层天花板的顶部是休息区,通过天桥连接到工作区域。

Grammarly’s office occupies two-level floor of the 14-storey business center in Kyiv, with 1300 sqm of the floor space on the lower level, approximately 450 sqm – on the mezzanine level, and the ceiling heights of 3 – 8.8 m respectively. Mezzanine-level configuration corresponds to the radial line that separates working areas from the conference hall. The two levels are connected with the open staircases. On top of the lower-level ceiling are lounge zones that are connected to the working zones by a catwalk ring bridge.

入口
ENTRANCE

入口
入口 ©balbek bureau

根据商业中心不改变墙面饰面的要求,建筑师设计了入口群的支撑结构,类似于悬崖的碎片。设计过程从需要一个坡道开始,坡道通向办公室,并发展成一个完整的设计组合。会议在入口处举行,这立刻暗示了办公空间的活力。其中一面墙上挂着一面巨大的运动激活镜子,上面写着“书写未来”,欢迎你的到来,并向你道别。

Relying on the demands of the business center to not change the walls finishes, the architects designed the propped structure of the entrance group resembling a fragment of the cliff. The design process began with the need for a ramp that would leadinto the office and grew into a whole design composition. Meeting at the entrance, it immediately hints at the dynamics of the office space. Attached to theone of the walls, a large motion-activated mirror welcomes and farewells you with the words “write the future” that appear and disappear.

接待区
Reception

接待区
接待处 ©balbek bureau
接待台手绘
接待台手绘 ©balbek bureau

前台由实木制成,包括一个大花盆架和一棵4米高的树。为了使接待区域更加功能化,我们设计了一个从地板到天花板的储物架,带有一个可以到达顶层货架的滚动梯子。

The reception desk is made of solid oak timber and includes a large flower pot holder with a 4-meter tree. To make the reception area more functional, we designed a floor-to-ceiling storage rack with a rolling ladder to reach the top shelves.

等候休息区
等候休息区 ©balbek bureau
接待台细部
接待台细部 ©balbek bureau

工作空间
WORKSPACES

我们的设计理念是将办公区域划分为六个开放式的工作空间,每个空间都有隔音的效果,并以不同的颜色完成。每个工作场所都有两个会议室,可容纳8至15人。

Our layout idea was to split the office area into six open-plan working spaces, each with soundproof qualities and finished in different colors. Within each workplace, there are two meeting rooms with capacities of 8 to 15 people.

蓝色会议室的工作空间
Workspace with the blue meeting rooms

蓝色工作空间
蓝色工作空间 ©balbek bureau
蓝色工作空间 ©balbek bureau

电话亭
Skype booth

专门为客户设计的一个定制的Skype电话亭是一个独立的隔音房间,可供两个人使用,有一个安装在墙上的折叠桌和一个用于私人对话的照明设备。从构图上看,它是一个具有透明角度和精确几何形状的盒子。吸声织物板被放置在房间的四周。它有基于二氧化碳的通风系统和空调、消防系统,这些都通过凸起的入口楼层连接。每个工作空间都有Skype-booth盒子。

Designed specifically for the client, a custom-made Skype booth is an autonomous, soundproof room for two people, with a wall mounted folding table and a lighting for private conversations. Compositionally, it is a box with a light-transparent angle and precise geometry. Sound absorbing fabric panels are placed around the perimeter of the room. It has CO2 based ventilation system and air conditioning, fire systems, which all connect through the raised access floor. Skype-booth boxes are located in every workspace.

深绿色会议室的工作空间
Workspace with the dark green meeting rooms

黄色的会议室与办公空间
Workspace with the yellow meeting rooms

每一个黄色的会议室都容纳了可转换的桌子,这些桌子可以将单独的会议空间统一为一个公共区域。

Each of the yellow meeting rooms accommodates the transforming tables which can unite separate meeting spaces into a single common area.

地毯瓷砖图案和PVC
Carpet tile patterns and PVC

木材质主题会议室
Woodcraft meeting room

木材质主题会议室采用预制木结构,工程线路隐藏在天花板后面。

Woodcraft meeting room is executed in the form of a prefabricated timber frame, with the engineering communications hidden behind the ceiling.

石灰会议室的工作空间
Workspace with the lime meeting rooms

廊桥
THE BRIDGE

一楼房间上方的休息区通过整个办公室的一个关键元素——悬索桥与工作区相连。桥的长度为90米,它环绕办公室呈柔和的曲线,俯瞰整个办公室,并在其路径上略微扩大,以容纳休息区。它将办公室的各个功能区统一为一个单一的生命周期;它也成为了一个强有力的象征,体现了Grammarly在旧金山、纽约和基辅的办公室之间不可分割的联系。

Lounge areas created above the rooms of the ground floor are connected to the working zones by one of the key elements of the entire office – the suspension bridge. The length of the bridge is 90m, it loops around the office in a gentle curve, overlooking the entire office and expanding slightly to accommodate lounge zones in its path. It unites various functional zones of the office into a single life cycle; it has also become a powerful symbol of the inseparable connection between Grammarly offices in San Francisco, New York and Kyiv.

50吨金属用于办公室的建设,其中25吨用于建造吊桥。它没有地面支撑,只是悬挂在天花板上。为了保持桥梁的厚度最小,我们通过了主楼下的洒水系统管道,将它们的碎片融入到桥梁的主体中,与桥梁的结构元素相融合。

Fifty tons of metal was used in the construction of the office, out of which 25 tons went to making the suspension bridge. It has no ground support and is merely suspended from the ceiling. In order to keep the thickness of the bridge to a minimum, we passed the sprinkler system pipes under the main floor, and incorporated their fragments into the body of the bridge, blending them with the bridge’s structural elements.

防火和钢底漆
Fire protection and priming of steel

胶合板衬板安装
Plywood sheathing installation

胶合PVC并安装LED条形灯
Gluing PVC and installing LED strip lights

木材质休息室
Woodcraft lounge

阅读室
Library

螺旋楼梯
Spiral stairs

石头休息室
Lounge with stones

篝火休息室
Fireplace lounge

午休房
Nap room

午睡室设计为三个睡觉的地方。从概念上讲,这是由窗帘分割为三个独立空间,用于光学隔离。这些模块有床垫,称重传感器位于床垫下。如果有人占据了一个睡觉的地方——传感器会做出反应,并向灯光指示发送信号——zZZ字母,表示该区域处于使用状态。

The nap room is designed for three sleeping places. Conceptually, these are three blocks closed by the curtains for optical isolation. The blocks have mattresses under which weighing sensors are located. If someone occupies a sleeping place – the sensor responds and sends a signal to the light indication – the zZZ letters, which means the block is busy.

聚会
MEET-UP

会议区位于一楼,已经成为各种公司场地的核心元素和办公中心。

Placed on the ground floor, the meet-up zone has become a core element and a heart of the office for various company’s venues.

讲台
Stage

厨房
Kitchen

更衣间
Wardrobe

洗手间
The Toitel

乐室
Loud room

LEAVE A RESPONSE