感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

Îles de Boucherville国家公园

加拿大,布谢维尔 | Boucherville, Canada

该发现中心获得了2018年加拿大绿色建筑奖,加拿大木材委员会2018年木材设计和建筑奖,2017年美国建筑奖,并在2018年设计大奖赛中获得了可持续发展奖和木材使用奖。

The discovery center was recognized by the Canadian Green Building Awards 2018, the Canadian Wood Council’s Wood Design&Building Award 2018, the American Architecture Prize 2017 and won the Sustainable Development Award and Use of Wood Award at the Grands Prix du Design 2018.

Îles-de-Boucherville国家公园提供一流的户外体验,距离蒙特利尔市中心仅几分钟路程,现在配备了由Smith Vigeant Architectes设计的新发现和服务中心。 该中心既是公园游客的主要欢迎点,也是魁北克国家公园网络Sepaq的展示大楼。该中心完全由当地木材制成,确认了Sepaq公司致力于成为卓越木结构建筑大使和Smith Vigeant的承诺。

The Îles-de-Boucherville National Park, which offers great outdoor experiences just minutes away from downtown-Montreal, is now equipped with a new discovery and services center designed by Smith Vigeant Architectes. The center is both the main welcoming point for visitors of the park and a showcase building for Sepaq, the network of national parks in Quebec. Entirely made of local wood, the center confirms Sepaq’s commitment to be an ambassador of wood construction excellence and Smith Vigeant

该项目的概念质量是一个集成的设计过程和建筑师、工程师和Sepaq团队之间的积极合作的结果。该中心邀请游客探索自然,并提供一个社交场所。建筑尊重并反映了它的环境,因为建筑达到了很高的环境性能标准,并被设计成和谐地适应场地。

The conceptual quality of this project is the result of an integrated design process and active collaboration between the architects, engineers and Sepaq’s team. The center invites visitors on a discovery of nature and provides a place for social interaction. The architecture respects and reflects its environment as the building achieves high standards of environmental performance and was designed to fit harmoniously within the site.

建筑起伏的边缘被小心地放置,以尽量减少砍伐树木,并鼓励游客四处漫步,逐步发现空间。流动的运动被纹理的面纱所强调:一系列木条重叠了建筑周围的壁板。这个包层也起到了滤光的作用,产生的阴影在地面上舞动,让人想起柳树的叶子。室内,天花板上弯曲的沟槽状凹槽和天窗引入自然光,增强自然通风。建筑组成由玻璃幕墙连接在一起,玻璃幕墙提供了公园内部的直接视图,并将自然反射到外部的污染玻璃上。

The buildings undulated edges were carefully placed to minimize tree cutting, and encourage visitors to wander around and progressively discover the space. The fluid motion is accentuated by a textured veil: a succession of wooden slats overlapping the siding all around the building. This cladding also acts as a light filter and produces shadows dancing across the ground, reminding of the willows’ foliage. Inside, a curvy channel-like recess on the ceiling and a skylight bring in natural light and enhances natural ventilation. The architectural composition is all tied-in together by a glass curtain wall which offers direct views of the parks from the inside and reflecting nature on the tainted glass outside.

Îles-de-Boucherville国家公园的发现和服务中心获得了著名的美国建筑奖,目前正在角逐其他建筑和设计奖项。

The discovery and services center of the Îles-de-Boucherville National Park has been awarded by the prestigious American Architecture Prize and is currently in competition for other architecture and design awards.

地点:Boucherville,QC
预算:3.5美元
项目工作时间:2017年6月
面积:510 m2/5490 ft2
客户:SEPAQ
建筑事务所:Smith Vigeant Architectes Inc.
工程师:WSP和Bouthillette Parizeau
景观设计师:BC2
总承包人:Construction R. Bélanger
项目经理:Daniel Smith
建筑团队:Stephan Vigeant, Anik Malderis, Cindy Neveu, Mariana Segui, Maxime Varin
摄影师: Adrien Williams

Location: Boucherville, QC
Budget: 3.5 M$
Project occupation date: June 2017
Area: 510 m2/5490 ft2
Client: SEPAQ
Architects: Smith Vigeant Architectes Inc.
Engineers: WSP and Bouthillette Parizeau 
Landscape Architect: BC2
General Contractor: Construction R. Bélanger
Project Manager: Daniel Smith
Architecture Team Members: Stéphan Vigeant, Anik Malderis, Cindy Neveu, Mariana Segui, Maxime Varin
Photographer: Adrien Williams