感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

加拿大国家工会联合会扩建(GSN)

感谢BGLA的分享 | Thanks for share of BGLA

加拿大 蒙特利尔 | Montréal, Canada

加拿大国家工会联合会 ©Stephane Brugger
加拿大国家工会联合会 ©Stephane Brugger

该项目获得了LEED颁发的白银大奖赛扩建项目的“公共区域”设计类别奖项,其为CSN总部提供了新的日常工作方式,从而提高了空间使用者的生活质量。

Recently awarded at the Grands Prix du Design, category “common area”, this LEED silver expansion project offers a new everyday life at the CSN’s head office, thus improving the quality of life of users and residents of the neighbourhood.

接待区 ©Stephane Brugger
接待区 ©Stephane Brugger

扩建工程旨在加强该地区的建筑和社会景观。大量的色彩随着现有建筑的延续而发展,但现在更加自由,表现出多样性、互补性和统一性。一个新的花园完成了地基的开发,并为附近的居民提供了一个真正的放松和交流的地方。

The expansion project is designed to enhance the architectural and social landscape of the area. A large volume of colour develops in continuity with the existing building, but now more freely, expressing diversity, complementarity and unity. A new garden completes the development of the site and offers users and residents of the neighbourhood, a real area of relaxation and exchange.

外立面 ©Stephane Brugger
外立面 ©Stephane Brugger

建筑概念的核心是两种材质的共生关系,一是木头,另一是钢,和谐地融合在一个沐浴在自然光中的巨大的中庭中。这是公共空间的一个真正的隐喻,既自由又明亮又统一,这个宏伟的地方充当了一个强有力的纽带;把现有的建筑物和它的扩建结合起来,以及联盟的不同成员。所有的办公室都位于扩大的空间的周边,并围绕着这个有通道和过桥的中庭。一楼和花园一层是常见的功能:会议室、自助餐厅、多功能房间、书店和图书馆。“圆形”平面图提供了巨大的灵活性,允许不同的联邦在数年内增长或下降。

At the heart of the architectural concept is the symbiosis of two volumes, one of wood, the other of steel, blending harmoniously in a vast atrium bathed in natural light. A true metaphor of the public space, at once free, luminous and unifying, this grandiose place acts as a strong link; uniting the existing building with its expansion, as well as the different members of the confederation. The offices are all located at the perimeter of the enlarged volume and around this atrium lined with passageways and crossed bridges. On the ground floor and on the garden level are the common functions: the meeting rooms, the cafeteria, the multifunctional room, the bookshop and the library. The “circular” floor plan offers great flexibility that will allow the growth or decline of the different federations over the years.

走廊休闲区 ©Stephane Brugger
走廊休闲区 ©Stephane Brugger
中庭内里面 ©Stephane Brugger
中庭内里面 ©Stephane Brugger
廊桥 ©Stephane Brugger
廊桥 ©Stephane Brugger
接待台 ©Stephane Brugger
接待台 ©Stephane Brugger
电梯等待区 ©Stephane Brugger
电梯等待区 ©Stephane Brugger
会议室 ©Stephane Brugger
会议室 ©Stephane Brugger

木材、混凝土和钢铁被用来表达地方和区域工业的专门知识,由CSN工会代表。中庭的设计是为了突出这些原材料。特别是,木材是这个项目的主要元素,因为它与建筑的集体空间有关;这些地方对联邦来说具有高度的象征意义,它们联合了不同的成员,并把他们聚集在同一个任务上。仔细地使用木材可以把重点放在这些共享空间上;包括中庭、自助餐厅和多功能房间。精巧的木料与混凝土和钢铁结合在一起,提高了这些集体空间的美学,代表了工人的知识财富,让人回想起CSN的精髓。该项目的设计所选择的不同类型的木材都来自由联合会工会代表的地方和区域工业。枫木因其颜色、强度和特性而被用于各种装饰用途。

Wood, concrete and steel were used to express the know-how of local and regional industries, represented by CSN unions. The atrium was designed to highlight these raw materials. In particular, wood is the predominant element of this project, since it is associated with the collective spaces of the building; these places, highly symbolic for the Confederation, unite its different members and gather them around the same mission. The careful use of wood allows emphasis to be placed on these spaces of sharing; including the atrium, the cafeteria and multifunctional rooms. Combined with concrete and steel, finely worked wood enhances the aesthetics of these collective spaces and represents the wealth of know-how of the workers, recalling the essence of the CSN. The different types of wood chosen for the design of the project all come from local and regional industries represented by the Confederation’s trade unions. Maple was the main type of wood used in various ornamental applications for its colour, strength and identity.

木材质在空间大比例存在 ©Stephane Brugger
木材质在空间大比例存在 ©Stephane Brugger
食堂 ©Stephane Brugger
食堂 ©Stephane Brugger

该项目由Consortium BGLA 与 NEUF architect(e)s共同完成。

区位图 ©BGLA
楼层平面图 ©BGLA

项目设计:BGLA + NEUF architect(e)s
项目经理: Martin Brière (BGLA) et Guy Caron (NEUF architect(e)s)
首席设计师:Martin briere (BGLA)
建设成本:4000万美元
规模:19,500m²
项目时间表:2012 – 2017
客户:国家工会联合会(CSN)

Nom de la firme responsable : Consortium BGLA + NEUF architect(e)s
Chargés de projet : Martin Brière (BGLA) et Guy Caron (NEUF architect(e)s)
Concepteur principal: Martin Brière (BGLA)
Coût de la réalisation : 40 m$
Envergure : 19 500 m²
Échéancier du projet : 2012 – 2017
Client : Confédération des syndicats nationaux (CSN)

LEAVE A RESPONSE