感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

KCL集团总部办公室 | 橙田建筑

KCI总部位于台湾高雄。它毗邻一条30米长的公路,提供办公、会议和仓储空间。面向道路的是安装了一个悬挂的清水模制墙,以减少外部噪音的影响。乍一看,二层显得更小,因为一层的玻璃外观从玻璃内部抽出,给人一种悬浮的感觉。空间对于光线进入的设计使得充足的自然光线和丰富的植物。不断变化的环境为办公空间创造了独特的视觉体验。时间的自然流逝产生光线和阴影的位移形,赋予了空间生命。

The KCI headquarters is located in Kaohsiung, Taiwan. It was constructed adjacent to a 30-meter road providing office, conference, and warehousing space. Facing the road, a suspended moulded wall was installed to reduce the impact of the hustle and bustle outside. At a glance, the second floor appears smaller due to the glass exterior of the first floor being withdrawn from the interior of the glass to give a feeling of suspension. The design choice has allowed for plentiful natural light and abundant vegetation. The changing environment creates a unique visual experience for the office space. A natural passage of time is created by the displacement of the light and shade, giving the space life.

Platform © Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee

在建筑的左侧,安装了一个凸起的平台作为进入建筑前的缓冲。平台的高度与悬架造型墙形成有趣的比例关系。二层形成了一个阳台,创造了良好的连续性,同时为员工和游客提供了一个相互交流的空间。

On the left side of the building, a raised platform was installed to act as a buffer before entering the building. The height of the platform forms an interesting proportional relationship with the suspended moulded wall. It forms a balcony on the second floor creating excellent continuity while facilitating a space for employees and visitors to interact with each other.

平台 Platform © Kuo-Min Lee
平台 Platform © Kuo-Min Lee
平台 Platform © Kuo-Min Lee

建筑左侧的楼梯提供了明确的移动方向,减少了对一楼空间使用的干扰。第一层空间的使用略低于室外平台70cm,使得第一和第二楼层上的行为模式更加紧密。当使用一楼的空间时,它也创造了一种乐趣。一楼有一个中型会议室,所有工作人员都可以使用。会议室外的大玻璃窗遮住了悬挂的成型墙壁。墙壁和室内隔间之间的绿色空间将为一个美妙的商务式视觉空间打开大门。视觉空间的广泛性有助于排除任何外部干扰的迹象。

The stairs to the left of the building provide a clear direction of movement, reducing the interference with the use of the space on the first floor. The use of space on the first floor is slightly lower than the outdoor platform by 70 cm, so that the behavioural patterns on the first and second floors are more cohesive. It also creates a sense of fun when using the space on the first floor. The space on the first floor contains a medium-sized conference room available to all members of staff. The large glass window outside the conference room hides the suspended moulded wall. The green space between the walls and the interior compartment will open the door for a wonderful businesslike visual space. The extensiveness of the visual space has helped to exclude any signs of external disturbances.

会议室 Conference room ©Kuo-Min Lee
楼梯 Entrance ©Kuo-Min Lee

二层是主管人员和部分人员的办公区。该空间设置了一个宽敞的接待空间,就像家里的客厅一样,这个区域将为员工提供一个更加轻松的环境中与来访者和客人打交道。因为有悬挂和封闭的金属外壁,顶部盖子的适度开口创造了光和阴影在空间中移动的感觉。室外平台采用轻质木地板,创造更舒适的生活空间成为可能。如此美妙的空间能在公司内外创造出更好的价值。

The second floor is the office area for the supervisors and some of the staff. The space has set up a generous reception space just like that of a living room in someone’s home. This area will provide an opportunity for employees to deal with visitors and guests in a much more relaxed environment. Because of suspended and closed metal outer walls; the moderate opening of the top cover creates a feeling of light and shadow moving through the space. The introduction of light-weight wood flooring for the outdoor terrace makes it possible to create a more stable living space. Such a wonderful space can create better value inside and outside the company.

2F Space
2F Space ©Kuo-Min Lee
Chat Area
交流空间 Chat Area ©Kuo-Min Lee
Chat Area
交流空间 Chat Area ©Kuo-Min Lee
CEO 办公室 OFFICE ©Kuo-Min Lee
2F outside
 二层景观 2F outside ©Kuo-Min Lee
建筑外墙 Building Exterior ©Kuo-Min Lee
建筑外墙 Building Exterior ©Kuo-Min Lee
设计理念 Design concept ©橙田建筑Chian10
设计理念 Design concept ©橙田建筑Chain10
剖视图 Sectional view ©橙田建筑Chian10
剖视图 Sectional view ©橙田建筑Chain10
室内设计理念 Interior design concept ©橙田建筑Chian10
室内设计理念 Interior design concept ©橙田建筑Chain10
透视图 perspective ©橙田建筑Chian10
透视图 perspective ©橙田建筑Chain10
楼层平面图 floor Plan ©橙田建筑Chian10
楼层平面图 floor Plan ©橙田建筑Chain10
设计解决问题 Designed to address the project issues ©橙田建筑Chian10
设计解决问题 Designed to address the project issues ©橙田建筑Chain10
设计挑战 Project challenge ©橙田建筑Chain10

室内设计: 
Chain10 Architecture & Interior Design Institute
项目地点:
 中国台湾 高雄
项目客户: 
KCI 集团
主设计师:
 罗耕甫

Office name:
 Chain10 Architecture & Interior Design Institute
Location: 
Kaohsiung City, Taiwan
Client: 
KCI Group
Lead designer: 
KENG-FU LO