感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

Office Vivienne

感谢来自 Studio Vincent Eschalier 的分享 | Thanks for share from Studio Vincent Eschalier.

法国 巴黎 | Paris France

Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl

在过去的10年里,Studio Vincent Eschalier以其复杂而优雅的作品而闻名。该工作室寻求永久性改进,并毫不犹豫地接受挑战,特别是在巴黎市中心历史建筑的修复中。在2019年初,该机构获得了ADC奖项最佳三级改造奖 – 一项享有盛誉的法国建筑奖 – 将这家非典型设计事务所再次置于聚光灯下。 

For the past 10 years, the Studio Vincent Eschalier has been distinguished by its complex and elegant creations. The Studio seeks permanent improvement and does not hesitate to take up challenges, particularly in the rehabilitation of historic buildings in the heart of Paris. In early 2019, the agency won a prize for the best tertiary renovation at the ADC awards—a prestigious French architecture award—placing this atypical architect in the spotlight again.

Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl

Rue Vivienne的办公项目是对现有建筑的改造,该建筑位于巴黎第二区交易所区(Bourse) 中心,就在布隆尼亚宫(PalaisBrongniart) 对面。

This office project rue Vivienne is the rehabilitation of an existing building in the heart of the Bourse district of the 2nd arrondissement of Paris just across from the Palais Brongniart.

Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl

室内设计为未来的居住者提供了最大的灵活性。现有的实心墙是由可移动的全高分区划分的开放空间。伴随着巨大的橡木拱门,他们将工作空间分隔成更多功能的空间。

The interiors offer maximum flexibility to future occupants. The existing solid walls have been by moveable full-height partitions which divide the open space. Accompanied by large oak arches, they separate the workspaces into more functional spaces.

Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl

窗框由橡木和黄铜制成,通过木材和白色体量之间的对比,突出了维维安街的立面。白色的声学天花板结合了定制设计的照明,是为每个单独的空间量身定制的。

The window frames are finished in oak and brass and punctuate the facade of the Vivienne street by playing on the contrast between the wood and the white volumes. White acoustic ceilings incorporate custom-designed lighting that is tailored to each individual space.

Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl

空调和供暖等技术系统隐藏在流通区域上方,在可拆卸的金属吊顶之下。后奥斯曼时代的外观由海纳特的蓝色石材在立面和屋顶上进行了翻新。它提供了圆形的边缘,一个独特的和巨大的体量,有规则的开口,也完成了黄铜。

Technical systems such as air conditioning and heating are concealed above the circulation area, beneath a removable metal suspended ceiling. The post-Haussmanian exterior is renovated with blue stone from Hainaut on the facade and the roof. It offers, with its rounded edges, a singular and massive volume pierced with regular openings, also finished in brass.

Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl

这些新的开口和屋顶上的可访问平台的创建,现在允许未来的居住者享受最大的自然光和交易所广场的全景。

These new openings and the creation of an accessible terrace on the roof now allow future occupants to enjoy maximum natural light and a panoramic view of the Place de la Bourse.

Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. © 
Axel Dahl
Studio Vincent Eschalier architect, 33 Rue Vivienne, 75001 Paris. ©
Axel Dahl
Office Vivienne 平面图
Office Vivienne 平面图 ©Studio Guillaume Delvigne

Data sheet

Official name of the project: Office Vivienne

Location: 2nd arrondissement of Paris, France

Area of the project: 1,530 sq. m

Project End Date: 2018

Client: 6eme Sens Immobilier

Design firm: Studio Vincent Eschalier

Architects/Designers: Léa Goffinet, Paul Coppéré, Vincent Eschalier

Collaborators: Studio Guillaume Delvigne

Photographers: Axel Dahl 

Data sheet

Official name of the project: Office Vivienne

Location: 2nd arrondissement of Paris, France

Area of the project: 1,530 sq. m

Project End Date: 2018

Client: 6eme Sens Immobilier

Design firm: Studio Vincent Eschalier

Architects/Designers: Léa Goffinet, Paul Coppéré, Vincent Eschalier

Collaborators: Studio Guillaume Delvigne

Photographers: Axel Dahl 


LEAVE A RESPONSE