感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

Pavillon Ouest水疗中心

感谢来自项目客户 BALNEA Spa +réservethermmale 的分享 | Thanks for sharing from the project client BALNEA Spa + reservethermmale.

加拿大布 罗蒙特 | Bromont, Canada

Pavillon Ouest水疗中心鸟瞰图
鸟瞰 ©Mathieu Lachapelle

自去年春天以来,BALNEA一直在为客人提供一种新的方式来增强他们的水疗体验。由著名建筑事务所 Blouin Tardif Architecture Environnement设计和建造的Pavillon Ouest – West展馆包括一个大露台、热水浴缸和土耳其浴。新展馆增加了水疗中心的容量,同时追求独特的设施的使命——通过在大自然的心脏完全沉浸的体验,重新创造放松的艺术。

Since last spring, BALNEA has been offering guests a new way to enhance their spa experience. Designed and built by the acclaimed architectural firm of Blouin Tardif Architecture Environnement, the Pavillon Ouest – West Pavilion – includes a large terrace, hot tub and Turkish bath. The new pavilion adds capacity to the spa, while pursuing the exceptional facility’s mission: reinventing the art of relaxation through a fully immersive experience in the heart of nature.

Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle

BALNEA位于Bromont,俯瞰着一个惊人的美丽的自然保护区,BALNEA总是展示着华丽的前卫建筑和它辉煌的场地。直到最近,水疗中心的视野主要集中在Lac Gale之上,而新展馆的设计是为了加强与自然和周围森林的接触。

Located in Bromont and overlooking a breathtakingly beautiful natural reserve, BALNEA has always showcased gorgeous avant-garde architecture together with its splendid site. Until recently, the spa’s views were mainly over Lac Gale, while the new pavilion is designed to enhance contact with nature and the surrounding forest.

Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle

“这些设施的选址的西区spa其中一个已得到充分的利用。之前,我们的餐厅和它的户外露台占据了空间。2014年,我们将餐厅和露台搬到了东边,靠近接待区。我们的长期计划是为客人提供更多的机会进入酒店这片阳光明媚的区域,在冬末余晖中散发出柔和的黄色光芒,在漫长的夏日午后带来更柔和的温暖,”水疗中心总裁兼共同所有人丹尼斯·拉弗拉姆博伊斯(Denis Laframboise)说。

“The siting of these facilities on the west side of the spa highlights an area that had been under-used. Previously, our restaurant and its outdoor terrace occupied the space. In 2014, we moved the restaurant and terrace to the east, near the reception area. Our long-term plan has been to offer our guests more access to this sunny part of the property, with that soothing yellow light that lingers at the end of late-winter days, and delivers softer warmth on long summer afternoons,” says Denis Laframboise, the spa’s president and co-owner.

Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle

沐浴在阳光下的土耳其浴 A sunbathed Turkish bath

坐落在枫树和其他物种的森林,与潺潺的溪流提供的配乐,新的设施是一个自然适合的热体验的进展。

在室内,哈曼酒店的桉树蒸汽缓解了最深的紧张。柔和的自然光有助于营造舒适、宁静的氛围。与大多数这类蒸汽浴室不同的是,该空间包括一个朝南的大窗户,通过烟熏玻璃板挡住窥视的眼睛。客人享受尽可能多的光,而不牺牲隐私。

Nestled in a forest of majestic maples and other species, with a burbling stream providing the soundtrack, the new facility is a natural fit for the progression of the thermal experience.

Inside, the hammam’s eucalyptus vapours ease the deepest tensions. Soft natural light helps create a cozy, serene ambiance. Unlike most steam baths of this type, the space includes a large south-facing window, screened from prying eyes by smoked-glass panels. Guests enjoy as much light as possible, without sacrificing privacy.

Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle

大阳台和热水浴缸The large terrace and hot tub

拥有拉克盖尔和阿巴拉契亚山脉的壮丽景色,面积达1500平方公里。英尺露台的特点是干净的线条,以及纹理和材料(包括ipe木材)的灵感来自最具吸引力的趋势。它的位置让客人从下午到日落都能舒适地享受阳光。露台自然地与环境融为一体,将沐浴者引向壮观的漩涡浴。

该浴池可同时容纳多达25名沐浴者,使其成为最大的水疗中心。“我们选择了一个无限大的游泳池,这样水面就融入了湖的背景和远处的山脉,同时也隐藏了其他地方正在进行的活动。”沐浴者远离场地的其他部分,被温暖的海水拥抱,给他们一种完全隐私的感觉。在夏天,30英尺的浴缸被用作一个放松池,提供了一个特殊的热体验。

With a superb view of Lac Gale and the Appalachians, the enormous 1500 sq. ft. terrace features clean lines, along with textures and materials (including ipe wood) inspired by the most appealing trends. Its position lets guests enjoy the sun comfortably from afternoon to sunset. The terrace is naturally integrated into the environment, and leads bathers to the spectacular whirlpool bath.

The bath is designed for up to 25 bathers at a time – making it the spa’s largest. “We chose an infinity pool so that the surface of the water blends into the lake in the background and the mountains beyond, but also to hide activities going on elsewhere. Bathers are sheltered from the rest of the site and embraced by the warm water, giving them a sense of total privacy,” Laframboise says. In summer, the 30-foot bath is used as a relaxation pool, offering an exceptional thermal experience.

Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle

尊重环境的方法 An approach that respects the environment

因为他们一直在努力将保护区的环境足迹最小化,业主选择了一种可持续的方式来处理从材料到新健康空间背后的机械设备的一切。“为了最大限度地减少我们对当地动植物的影响,新建筑是在场外建造的,只有最后的组装是在现场完成的,”Laframboise解释说。

在完成新设施近一年后,BALNEA 可以为其更高的游客数量感到自豪,尤其是在冬天,同时仍然提供一个沉浸式的撤退,完美的休息和放松。他自豪地总结道:“多亏了Pavillon Ouest,我们信守承诺,为我们的客人提供更多的开放空间,给他们一个完全沉浸的体验。”

Because they are always working to minimize the reserve’s environmental footprint, the owners have opted for a sustainable approach to everything from materials to the mechanical equipment behind the new wellness space. “To minimize our impact on the local flora and fauna, the new structures were built off-site, with only final assembly done on-site,” Laframboise explains.

Nearly a year after completing the new facility, BALNEA can be proud of its higher visitor numbers, especially in winter, while still providing an immersive retreat, perfect for rest and relaxation. “Thanks to the Pavillon Ouest, we are keeping our promise of offering more open spaces to our guests, to give them a fully immersive experience,” he concludes proudly.

Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle
Pavillon Ouest ©Mathieu Lachapelle

项目信息
项目客户: BALNEA spa + réserve thermale 

完成日期: Summer 2018
室外面积: 1,500 square feet
桑拿房面积: 30 square feet
泳池浴: capacity designed to accommodate up to 25 people

建筑设计: Blouin Tardif Architecture Environnement

Technical sheet
Client: BALNEA spa + réserve thermale 

Completion date: Summer 2018
Terrace area: 1,500 square feet
Hot tub area: 30 square feet
Whirlpool bath: capacity designed to accommodate up to 25 people

Collaborator: Blouin Tardif Architecture Environnement

LEAVE A RESPONSE