感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

再生循环建筑People's Pavilion ©Filip Dujardin

People’s Pavilion

感谢bureau SLA 与 Overtreders W 的分享 | Thanks of share form bureau SLA & Overtreders W .

荷兰 艾恩德霍芬 | Eindhoven, Netherlands

“借来的建筑”©bureau SLA

荷兰设计周(DDW)——北欧最重要的设计活动之一——在埃因霍温(NL)举行。2017年,DDW与设计之城埃因霍温举办了首届世界设计盛会(WDE),为来自世界各地的未来设计师提供了一个平台。荷兰设计周的中心是它的People’s Pavilion ,由bureau SLA与Overtreders W设计。

rom 21 to 29 October 2017 the Dutch Design Week (DDW)—one of the most important design events in Northern Europe—took place in Eindhoven (NL). In 2017 DDW and Design City Eindhoven launched the first edition of the World Design Event (WDE), which provides a platform for future makers from all over the world. At the heart of the Dutch Design Week is its People’s Pavilion, which had been designed by bureau SLA & Overtreders W.

People's Pavilion ©Filip Dujardin
再生循环建筑People’s Pavilion ©Filip Dujardin
People’s Pavilion ©Filip Dujardin

People’s Pavilion是新循环经济的设计宣言,是一座100%的循环材料建筑,建筑中没有建筑材料被浪费。

The People’s Pavilion is a design statement of the new circular economy, a 100% circular building where no building materials are lost in construction.

外立面装饰来自居民的回收塑料制成 ©Filip Dujardin
外立面装饰来自居民的回收塑料制成 ©Filip Dujardin
People's Pavilion ©Filip Dujardin
People’s Pavilion ©Filip Dujardin

bureau SLA和Overtreders W的设计师们用一种全新的方式完成了这一设计:建造这座250平方米的建筑所需的所有材料都是借来的——不仅是从传统供应商和生产商那里借来的,还从埃因霍温居民那里借来的。

需要说明的是,所有的材料都是借来的:混凝土和木梁、照明、立面元素、玻璃屋顶、再生塑料覆层,甚至展馆的玻璃屋顶,所有材料都是原封未染地归还给遵循DDW的业主。例外呢?构成展馆上立面引人注目的彩色瓷砖,由埃因霍温居民收集的塑料生活垃圾制成,这些垃圾在DDW结束时被分发给了这些居民。

The designers of the bureau SLA and Overtreders W have accomplished this with a radical new approach: all of the materials needed to make the 250-m2-building were borrowed – not only materials from traditional suppliers and producers, but also from Eindhoven residents themselves.

To be clear, 100% of the materials were borrowed: concrete and wooden beams, lighting, facade elements, glass roof, recycled plastic cladding, even the Pavilion’s glass roof, all are returned completely unharmed—with one special exception—to the owners following the DDW. The exception? The striking colored tiles that make up the Pavilion’s upper facade, made from plastic household waste materials collected by Eindhoven residents, which were distributed among those very residents at the end of DDW.

内部 ©Filip Dujardin
内部 ©Filip Dujardin

100%借用是指建筑工地没有螺丝、胶水、钻头或锯。这反过来又引出了一种新的设计语言:人民馆揭示了可持续建筑的新未来:一个强大的设计与新的合作和智能建筑方法。

100% borrowed means a construction site without screws, glue, drills or saws. This, in turn, leads to a new design language: the People’s Pavilion reveals a new future for sustainable building: a powerful design with new collaborations and intelligent construction methods.

榫卯结构示意图 ©bureau SLA 与 Overtreders W
榫卯结构示意图 ©bureau SLA 与 Overtreders W

People’s Pavilion的基础是由12个混凝土基础桩和19个木制框架组成,是与奥雅纳合作设计的。框架由标准尺寸的未刨平的木梁组成,用钢带固定在一起。混凝土桩和框架由350条张拉带连接,为250-m2的建筑创造了一个8米高的主结构。玻璃屋顶采用的是温室工业常用的系统。

The base for the People’s Pavilion is a construction of 12 concrete foundation piles and 19 wooden frames, designed in collaboration with Arup. The frames consist of unplaned wooden beams of standard dimensions, held together with steel straps. Concrete piles and frames are connected with 350 tensioning straps, creating an eight meter high primary structure for the 250-m2-building. The glass roof is made using a system that is commonly employed in the greenhouse industry.

结构解析图 ©bureau SLA 与 Overtreders W
结构解析图 ©bureau SLA 与 Overtreders W
 所有材料 ©Jeroen van der Wielen
所有材料 ©Jeroen van der Wielen
内部的剧场 ©Filip Dujardin
内部主要为讲台 ©Filip Dujardin

展馆的上立面由彩色塑料瓷砖组成,由回收的塑料生活垃圾制成,主要由埃因霍温的居民收集。一楼的玻璃幕墙是BOL.com总部翻新后留下的,将在DDW之后用作新的办公空间。平台由借来的混凝土板组成。灯光,暖气,酒吧以及People’s Pavilion 的其他内部元素都是借来的。

The Pavilion’s upper facade consists of colored plastic tiles, made of recycled plastic household waste, collected largely by Eindhoven inhabitants. The glass facade on the ground floor is a leftover from a refurbishment of BOL.com’s headquarters and will be used for a new office space after the DDW. The podium consists of borrowed concrete slabs. The lighting, heating, bar and other interior elements of the People’s Pavilion are also borrowed.

区位图 ©bureau SLA 与 Overtreders W
空间否面图 ©bureau SLA 与 Overtreders W
空间剖面图 ©bureau SLA 与 Overtreders W
空间否面图 ©bureau SLA 与 Overtreders W
空间剖面图 ©bureau SLA 与 Overtreders W
平面图 ©bureau SLA 与 Overtreders W

地址: Ketelhuisplein Eindhoven
设计:bureau SLA & OvertredersW
设计师:Peter van Assche, Hester van Dijk, Reinder Bakker
客户:Dutch Design Foundation, Eindhoven
结构工程: Arup, Amsterdam
城市采矿建议: New Horizon
主要建造商: Ham & Sybesma, Amsterdam
3D图像: Vingtsix 3D Visualisation Studio
摄影:Jeroen van der whelen
摄影: Filip Dujardin

Address: Ketelhuisplein Eindhoven
Design: bureau SLA & OvertredersW, Amsterdam
Designers: Peter van Assche, Hester van Dijk, Reinder Bakker
Client: Dutch Design Foundation, Eindhoven
Structural engineering: Arup, Amsterdam
Urban mining advice: New Horizon
Main builders: Ham & Sybesma, Amsterdam
3D images: Vingtsix 3D Visualisation Studio
Photography: Jeroen van der Wielen
Photography:

LEAVE A RESPONSE