感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

Prinses Máxima儿科癌症中心中心 | MMEK’

感谢来自MMEK’的分享

乌得勒支的Prinses Máxima儿科癌症中心中心于2018年5月开业。该项目将荷兰与癌症儿童有关的所有医疗保健,研究和培训都集中于此。

The Princess Máxima Center in Utrecht opened in May 2018. From that point onwards, all healthcare, research and training in the Netherlands related to children with cancer is concentrated in one place.

入口 - 低矮的开放式设计为接待区提供了友好和平易近人的外观和感觉,强调了建筑的吸引人的特色。©Chris van Koeverden
入口 – 低矮的开放式设计为接待区提供了友好和平易近人的外观和感觉,强调了建筑的吸引人的特色。©Chris van Koeverden

在荷兰,每年约有600名年龄在18岁以下的儿童被诊断出癌症。幸运的是,治疗方案一直在改善,75%以上的患者有望治愈。尽管如此,仍有改进的余地:治愈患者的比例应该提高到100%,副作用和后遗症的治疗需要减少。Prinses Máxima儿科癌症中心的建成旨在2020年成为世界五大儿科肿瘤学研究机构。

Every year 600 children aged anywhere up to 18 are diagnosed with cancer. Fortunately, the treatment options are getting better all the time and more than 75% of patients can now expect to be cured. Nevertheless, there is still room for improvement: the proportion of patients cured should be raised to 100%, the side effects and late effects of treatment need to be reduced and by 2020 the Princess Máxima Center aims to be one of the world’s top five paediatric oncology research institutes in the world.

大厅 - 入口作为公主Máxima中心游客的中央接待区。它还有一个住宅功能,包括一个咖啡角,临时展览空间,游乐场家具和进入餐厅。©Chris van Koeverden
大厅 – 入口作为Prinses Máxima儿科癌症中心游客的中央接待区。它含有一个咖啡角,临时展览空间,游乐场家具和进入餐厅。©Erik van ‘t Wout

 

Prinses Máxima儿科癌症中心将提供以发展为中心的医疗服务。尽管患病,年轻患者仍在成长,鼓励他们的认知、社会情绪和运动发展是很重要的。这意味着医院的组织、内部布局和设施必须达到高标准。MMEK’在设计过程中涉及所有利益相关者,如患者、家长、利益团体、医疗专业人员和建筑管理人员,以确保这些标准能够得到满足。

The Princess Máxima Center will offer development-centred healthcare. Despite their illness, young patients are still growing and it is important to encourage their cognitive, socio-emotional and motor development. This means that the hospital’s organisation, interior layout and facilities must meet high standards. MMEK’ involved all stakeholders, such as patients, parents, interest groups, healthcare professionals and building management in the design process to ensure that these standards could be fulfilled.

主轴 ©
主轴 ©Ewout Huibers
会谈室
会谈室
休息区
休息区

中心的大部分空间都是基于单一功能设计的,并致力于以发展为中心的医疗保健。科学探索中心,建筑工地和公园都是该项目中无缝链接概念的一部分,有助于营造以儿童及其持续发展为中心的激动人心的环境。

All aspects of the new center have been designed based on a single philosophy and are devoted to development-centred healthcare. The Science Discovery Center, the Building site and the Park all form part of a seamless concept and contribute to a stimulating environment centred on children and their ongoing development.

科学与探索中心 - 孩子们总是渴望学习。即使他们病重。此外,学习的动力可以分散他们对疾病的注意力并改善他们的生活质量。在公主Máxima中心,科学与探索中心明确关注这种渴望学习的东西。©Ewout Huibers
科学与探索中心©Ewout Huibers

 

科学与探索中心 - 孩子们总是渴望学习。即使他们病重。此外,学习的动力可以分散他们对疾病的注意力并改善他们的生活质量。,科学与探索中心明确关注这种渴望学习的精神。©Ewout Huibers
科学与探索中心 ©Ewout Huibers

孩子们总是渴望学习。即使他们病重。此外,学习的动力可以分散他们对疾病的注意力并改善他们的生活质量,科学与探索中心便是满足这种渴望学习的精神。它为儿童及其父母提供所需的空间和设施,以便更深入地了解癌症以及医院通过交互式多媒体装置提供的治疗。还有关于在中心内进行的独特研究的信息。

Children are always eager to learn. Even when they are seriously ill. Moreover, incentives to learn can distract their attention from their illness and improve their quality of life. In the Princess Máxima Centre, the Science & Discovery Centre focuses explicitly on that eagerness to learn. It offers children and their parents the space and facilities they need to gain a deeper understanding of cancer and the treatment that the hospital provides through interactive multimedia installations. There is also information available about the unique research taking place inside the Princess Máxima Centre.

科学与探索中心 - 它为儿童及其父母提供所需的空间和设施,以便更深入地了解癌症以及医院通过交互式多媒体装置提供的治疗。还有关于在中心内进行的独特研究的信息。©Ewout Huibers
科学与探索中心 ©Ewout Huibers

 

科学与探索中心 - 还有两个独立的练习区,配有MRI扫描仪和RT加速器。孩子们可以在这里为他们的治疗做好准备
科学与探索中心有两个独立的实践空间拥有核磁共振扫描仪和RT加速器,让这里的孩子们可以为他们的治疗做准备。©Ewout Huibers

 

中心希望为病人和家长提供一个刺激和安全的环境,让正常的家庭生活能够尽可能顺利地进行,让孩子们能够继续发展和玩耍。其中一个空间表达的是建筑工地及其巨大的起重机。

The Princess Máxima Centre wants to provide a stimulating and safe environment for its patients and their parents, in which normal family life can carry on as smoothly as possible and in which children can continue to develop and play. One of the spaces in which this is expressed is the Building site with its giant crane.

建筑工地 &起重机 ©Ewout Huibers
建筑工地 & 起重机 ©Ewout Huibers

 

建筑工地
建筑工地©Ewout Huibers

Princess Máxima中心的LOGO体现在室内的所有元素中。它的房间、家具和玩具构成了整体设计的一部分。室内设计风格统一,在整个建筑中都是可识别的,使其成为一个可以理解和熟悉的环境。

The brand identity of the Princess Máxima Center is expressed in all elements of the interior. Its rooms, furniture and toys form part of an integral design. The interior is styled in a uniform manner, which is recognisable throughout the building, making it an understandable and familiar environment.

另一个独特的空间是公园。最引人注目的元素是令人印象深刻的家具,它像景观一样在空间中蜿蜒,其中有很多东西可以发现。
另一个独特的空间是公园。最引人注目的元素是令人印象深刻的家具,它像景观一样在空间中蜿蜒,其中有很多东西可以发现。©Ewout Huibers

 

公园 ©Ewout Huibers
公园 ©Ewout Huibers

 

它包含游戏元素和放松角落,刺激患者移动或花时间与他们的亲属。体力较弱的病人在这里也会受到刺激而多做运动。这是一个吸引人的开放空间,患者和家属可以在这里见面,同时欣赏周围美丽的风景。
室内公园 ©Ewout Huibers

它包含游戏元素和放松角落,刺激患者移动或花时间与他们的亲属。体力较弱的病人在这里也会受到刺激而多做运动。这是一个吸引人的开放空间,患者和家属可以在这里见面,同时欣赏周围美丽的风景。

It contains play elements and relaxation corners that stimulate patients to move around or spend time with their relatives. Patients with less physical strength are also stimulated to take more exercise here. It is an attractive, open space in which patients and relatives can meet while enjoying a beautiful view of the surrounding area.

公园 ©Ewout Huibers
公园 ©Ewout Huibers

 

公园 ©Ewout Huibers
公园 ©Ewout Huibers

 

二楼和三楼的日托室是两个特别的区域。这些大的开放空间被分割成小的单元,家长可以离开处理其他事物,孩子们可以在里面做作业或玩耍。布局使得护理者仍然清楚地了解整个空间。

The brand identity of the Princess Máxima Center is expressed in all elements of the interior. Its rooms, furniture and toys form part of an integral design. The interior is styled in a uniform manner, which is recognisable throughout the building, making it an understandable and familiar environment.

日托中心 ©
日托中心 ©Chris van Koeverden

 

该中心旨在为患者和他们的父母提供一个安全、刺激的场所,使日常家庭生活能够尽可能地继续下去。MMEK’设计了令人难忘的空间,将数字、物理和空间元素结合成独特的体验。医疗、博物馆和品牌体验中心的空间。它的建筑师、室内设计师、工业设计师和多媒体开发人员花了大量的时间共同设计。他们反推了使用者需求设计创造了一个整体的室内。在反推设计中,这不是建筑结构,而是最重要的用户的需求。

The center aims to be a safe and stimulating place for patients and their parents where everyday family life can continue as much as possible. MMEK’ designs unforgettable spaces that combine digital, physical and spatial elements into unique experiences. Spaces for healthcare, museums and brand experience centers. Its architects, interior designers, industrial designers and multimedia developers spent a great deal of time working together on the design. Their reversed design approach created a holistic interior. In reversed design, it is not the architectural construction, but instead the needs and wishes of the users that are most important.

家庭空间 ©Ewout Huibers
家庭空间 ©Ewout Huibers

 

家庭空间 ©Ewout Huibers
家庭空间 ©Ewout Huibers

 

家庭空间 ©Ewout Huibers
家庭空间 ©Ewout Huibers

 

安静房间的设计不是基于宗教信仰或信仰。逐渐变化的光墙在空间中创造了一个平衡的动态,使人们可以放松。一个安静的房间,有效地与外界刺激隔绝,给人们提供了他们需要的空间来反思和执行他们自己的方式。

The design of the quiet room is not based on a religious conviction or persuasion. The gradually changing light wall creates a balanced dynamic in the space, so that people can unwind. A muted room that is effectively screened off from external stimuli, giving people the space they need to reflect and perform their own rituals.

冥想室 ©Chris van Koeverden
冥想室 ©Chris van Koeverden

冥想室 ©Chris van Koeverden
冥想室 ©Chris van Koeverden

室内设计:MMEK’

完成时间:2018