感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

陡峭之墅 Residence “Dans l’Escarpement”

感谢来自YH2(Yiacouvakis Hamelin architectes)的分享 | Thanks for share from YH2(Yiacouvakis Hamelin architectes)

加拿大 魁北克 | Saint-Faustin-Lac-Carré, Canada

这座灯火通明的房子,距蒙特利尔一个半小时车程,从字面上看就是从悬崖上悬下来的,法语里有“dans l’escarpement”的意思。它坐落在一块与100多年前开始的地产有关的土地上,以其非凡的景观和原始的湖泊而闻名。

This light-filled house, an hour and a half from Montreal, is literally hanging from a cliff as its name, “Dans l’Escarpement”, implies in French. It is located on land pertaining to an estate started over a hundred years ago and known for its remarkable landscapes and pristine lakes.

尽管这片土地的地理位置非常理想,但由于其陡峭的悬崖,它从未被建造过。客户委托建筑师设计他们的房子,使之与山丘融为一体,并尽量减少对周围环境的破坏。

In spite of this highly desirable location, this particular piece of land had never been built due to its steep cliff. The clients commissioned the architects to design their house in such a way that it would blend in the hill and cause as little disruption as possible to its surroundings.

为了使房子在地面上的印记降到最低,建筑师设计了两个混凝土“盒子”周围的房子,第一个盒子是垂直的,第二个盒子是水平的。一个完全玻璃化的体积锚定在两者。主入口和业主的私人套房位于三层建筑的上层。向下一层,你会发现一个小的办公室/图书馆区域,靠近厨房用餐区。这个垂直“盒子”的最底层设有桑拿/水疗设施。

To keep the house’s imprint on the ground to a minimum, the architects designed the house around two concrete “boxes”, the first one, vertical, and the second one, horizontal. A totally glassed-in volume was anchored to both. The main entrance and the owners’ private suite are on the upper level of the 3-storey volume. One level down, one finds a small office/library area, adjacent to the kitchen dining area. The lowest level of this vertical “box” features a sauna/spa facility.

一层水平的“盒子”被设置在离第一个体量几米远的地方。作为客房,它可以直接进入森林地面,并从外部连接到桑拿/水疗区。中间层是这座房子的真正核心,它的窗户墙面向周围的森林。客厅用餐区扩展到户外,在客人套房的屋顶上有一个露台。

The one-level horizontal “box” was set a few meters away from the first volume. Planned as guest accommodation, it gives direct access to the forest floor and connects to the sauna/spa area from the outside. The intermediate level is the true heart of this house with its windowed walls opening up to the surrounding forest. The living dining area expands outdoors with a terrace built on the roof of the guests’ suite.

室内使用的主要材料是桃花心木,选择它的持久品质和丰富的色调。在客厅用餐区,地板、天花板、横梁、窗框和厨房橱柜都是用这种让人想起远处树木的丰富深色木材完成的。随着光线的不断变化,室内和室外似乎融为一体。在相同的调色板内,耐候钢被用于壁炉和户外护套。外露混凝土广泛应用于外墙;象征性地,它指的是巨石,这是领土的特点。

The prevailing material used inside is mahogany, selected for its enduring qualities and for its rich hues. In the living dining area, floors, ceilings, beams, window frames and kitchen cabinets are all finished with this rich dark wood recalling the trees just beyond. With light constantly shifting, interiors and exteriors seem to mesh. Keeping within the same color palette, Corten steel was introduced for the fireplace and for outdoor sheathing. Exposed concrete was used extensively on exterior walls; symbolically, it refers to the huge boulders, which are characteristic of the territory.

项目信息

项目地址: Domaine Valdurn, Saint-Faustin-Du-Lac-Carré, Canada

项目面积: 3,230 sq ft

项目年份: 2015–2017

yh2设计团队:

Marie-Claude Hamelin, Loukas Yiacouvakis, Karl Choquette, Etienne Sédillot

项目客户 : Alain Bélanger

合作者: Sébastien Turcot

项目摄影: Maxime Brouillet

Project Data

Location: Domaine Valdurn, Saint-Faustin-Du-Lac-Carré, Canada

Area: 3,230 sq ft

Construction period: 2015–2017

yh2 Design Team:

Marie-Claude Hamelin, Loukas Yiacouvakis, Karl Choquette, Etienne Sédillot

Client : Alain Bélanger

Contractor: Sébastien Turcot

Photographer: Maxime Brouillet

LEAVE A RESPONSE