感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

Sainte-Anne学院

感谢来自Taktik design的分享 | Thanks for share from Taktik design.

加拿大 蒙特利尔 | Montréal, Canada

教室走廊
教室走廊 ©Maxime Brouillet

Sainte-Anne学院和Taktik design是长期合作伙伴,在学术环境中有着相同的教育和创新理念,他们再次合作,重新思考学院主楼的整体布局。项目的挑战:创造一个创新和充满活力的地方,鼓励自发的相遇,同时也整合了由拉钦的Sainte-Anne姐妹创建于1861年的机构的历史。

Long-time partners and sharing the same vision of education and innovation in the academic environment, Collège Sainte-Anne and Taktik design are once again teaming up to rethink the entire layout of the College’s main floor. The project’s challenge: create an innovative and dynamic place that encourages spontaneous encounters while also integrating the history of the institution founded in 1861 by the Sainte-Anne Sisters in Lachine.

学院二楼的重建工程启动了所有楼层的翻新工程。作为学院最繁忙的一层,它不仅仅是一个通道。包括主入口、高中管理办公室和教室,在强调建筑遗产细节的同时,必须使建筑适应今天的教育愿景。所有的橡木木制品都被修复,给过去的建筑带来了新生。

The redevelopment of the 2nd floor of the Collège Sainte-Anne initiated renovation works on all floors. Being the busiest floor of the College, it is much more than a mere place of passage. Including the main entrance, the high school management offices and the classrooms, it was essential to adapt the premises to today’s educational vision while highlighting the building’s heritage details. All oak woodwork has been restored, giving a second life to the architecture of the past.

走廊和教室经过了几次改进,包括在走廊内为学生提供工作空间的深壁架上增加了大型室内窗户,同时在走廊上提供了以前没有的大量自然光。

Corridors and classrooms have undergone several improvements, including the addition of large interior windows to the deep ledges that provide students with a working space within the corridors, while providing plenty of natural light in the hallway that was previously absent.

办公区域走廊
办公区域走廊 ©Maxime Brouillet
教室走廊
教室走廊 ©Maxime Brouillet

小而未被充分利用的房间被改造成色彩鲜艳的工作室,让学生们可以在课堂之外继续他们的工作和讨论。由于不同明亮的颜色,加上可移动和高度可调的家具,班级重新焕发了活力。家具经过特别设计,以适应学生不同的学习行为,让他们可以站着或坐着工作。沿着窗户的内置家具提供了一个额外的地方,可以单独工作,也可以在长椅上分组,同时为教师提供存储空间。

Small and underused rooms have been transformed into colourful workrooms for collaborative work that allows students to continue their work and discussions outside of the classrooms.

Classes were revitalized thanks to different bright colours and with the addition of movable and height-adjustable furniture. The furniture has been specially designed to be adapted to the different learning behaviours of the students, allowing them to work standing up or sitting down.

The built-in furniture along the windows provides an additional place to work individually or to gather in small groups on the benches, while providing storage space for the teachers.

管理会议室
管理会议室 ©Maxime Brouillet
办公室茶水间
办公室茶水间 ©Maxime Brouillet
办公室茶水间
教师办公室 ©Maxime Brouillet

考虑到材料的可追溯性和发展,Taktik design推荐使用来自魁北克的实木,并努力不让原材料的美丽变质。目标是响应预期的功能,将结构材料放在聚光灯下,以最大的附加值和最小的改造工作。

Concerned with the traceability and the development of the materials, Taktik design recommended the use of solid wood coming from Quebec and strived not to denature the beauty of the raw material. The goal is to respond to the expected functions, by putting structural materials in the spotlight, with maximum added value and minimum of transformation work.

接待室
接待室 ©Maxime Brouillet
接待室
接待室 ©Maxime Brouillet

二楼的平面设计与Taktik design多年来翻新的其他空间保持一致。它是2016年总部(行政楼)改建时特别开发的,有助于加强机构认同感,激发归属感,优化游客体验,指导学生和员工的日常生活。

整个楼层现在与圣安妮学院充满活力和不断发展的愿景紧密相连!

The graphic design of the 2nd floor remains in line with the other spaces renovated by Taktik design over the years. Specially developed during the redevelopment of the Headquarters (Administrative Wing) in 2016, it helps strengthen the institutional identity, stimulate the feeling of belonging, optimize the visitor experience and direct the students and the staff daily.

The entire floor is now cohesive with the energetic and evolving vision of Collège Sainte-Anne!

教室设计
教室1(蓝色)©Maxime Brouillet
教室设计
教室2(蓝色)©Maxime Brouillet
教室设计
教室1(黄)©Maxime Brouillet
教室设计
教室2(黄)©Maxime Brouillet
教室整体家具
整体家具 ©Maxime Brouillet

项目描述

项目名称: Sainte-Anne学院第二层

项目地址: 拉钦,蒙特利尔

完成年份: 2018年夏季

Area: 16 360 pc

项目客户: Collège Sainte-Anne

项目经理: Cynthia Papineau

合作者: Nicola Tardif-Bourdages

设计师: Quentin Veron

摄影师: Maxime Brouillet

Technical description

Official name of the project: Collège Sainte-Anne, 2ndfloor

Location: Lachine, Montréal

Project end date: Summer 2018

Area: 16 360 pc

Customer: Collège Sainte-Anne

Project manager: Cynthia Papineau

Collaborator: Nicola Tardif-Bourdages

Designer: Quentin Veron

Photograph: Maxime Brouillet

LEAVE A RESPONSE