感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

Senses泳池度假别墅

感谢来自 Wael Farran Studio的分享 | Thanks for share from Wael Farran Studio.

黎巴嫩 | Wardanieh, Lebanon

Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf 

对于Wael Farran工作室,Senses就是一个挑战!位于黎巴嫩南部的Senses是一座泳池别墅,它的构思和建造是对现有住宅的扩建。因此,该项目是一个美丽的融合并存,室内、室外和景观结合在一起,创造出一个整体的生活方式画布,谈论卓越的设计。

At Wael Farran Studio, Senses was nothing short of a challenge! Located in South of Lebanon, Senses is a pool house that was conceived and built as an extension to an existing residence. Therefore, the project is a beautiful exercise in fusion, where interior, exterior and landscape unite to create one holistic lifestyle canvas that speaks of design excellence.

Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf

Senses的目的是创造一个与别墅相关的隐藏区域,但又足够隔离,以尊重家庭的隐私。在一年半的时间里,3000平方米的橄榄林变成了接待客人、聚会或放松的完美场所。泳池房包括一个大的家庭娱乐室,一个健身房,一个卧室,两个浴室,一个美容区,户外淋浴,一个服务厨房更衣室,和水槽区。没有游泳池的泳池房是不完整的,sense拥有的不是一个,而是两个游泳池和一个按摩浴缸。

The aim was to create a hidden zone interrelated to the villa, yet isolated enough to respect the family’s privacy. Over a year and a half, the 3000m2 olive grove was transformed into the perfect spot to receive guests, party or relax. The pool house includes a big family room, a gymnasium, a bedroom, 2 bathrooms, a hairdressing area, outdoor showers, a service kitchen changing rooms, and sink zones. A pool house is not completed without a pool and Senses boasts not one, but two pools as well as a Jacuzzi.

Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf

黎巴嫩橄榄林的特点是其不同层次的土地的最佳利用。虽然橄榄树被小心地转移到不同的区域,但土地上的楼层被用来建造一个极可意水流按摩浴缸,它流入一个无边无际的游泳池,与地平线融为一体,最后一个8米高的瀑布流入较低一层的一个较小的游泳池。该地区还包括一个儿童游泳池。两个现代露台雕塑增强了与自然的联系,并在开放的空间中添加了微妙的抓地力。白天空间的禅意感在夜晚变得更加神秘,整个区域都被巧妙地放置了灯光。从侧面而不是顶部发出的光,露台提供了一种独特的宇宙飞船的感觉,增强了神秘感。

Olive groves in Lebanon are characterized by their various levels for optimal use of the land. While the olive trees were carefully transferred into a different area, the levels in the land were used to build a Jacuzzi overflowing into an infinity pool that merges with the horizon and ends with an 8m waterfall pouring into a smaller pool on the lower level. The area also includes a swimming pool for kids. Two modern Gazebo sculptures enhance the connection with nature and add a subtle grip on the open spaces. The space’s zen feel during the day turns more mystical at night with the strategically placed lighting all over the area. With lights from the sides rather than the top, the gazebos offer a unique spaceship feel enhancing the mystique.

Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf

户外区域配备了不同高度的淋浴设备,让人想起项目的水平自然状态,当打开时,有瀑布般的水流,游泳后的愉快体验,以及为客人提供的水槽和浴室区域。

材料的选择非常谨慎:因为它与泳池的比萨萨马赛克瓷砖很相配,印度石灰石是外墙的主要材料。为了强调项目的露天性质,天花板与上部区域花园相结合,而内部空间的分隔墙以一种从内部创造外部体验的方式最大化整个区域的可见性。

The outdoor area is equipped with showers of different heights reminiscent of the level nature of the project with a waterfall like flow when turned on, for a pleasurable after swim experience, as well as a sink and bathroom area for guests.

Choice of material was made with meticulous attention: because it goes well with the Bisazza mosaic tiles of the pools, Indian limestone was the dominant material for the facades. To emphasize the project’s open-air nature, the ceiling was combined with the upper zone garden, while the dividing walls of the interior space were built in a way to maximize visibility of the whole area from inside creating an outside experience.

Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf

泳池住宅的室内被独特地分割,为空间提供了额外的舒适和隐私。滑动块状木门允许从一个区域到另一个区域的平滑移动,为室内空间增添了自然元素。绿色和蓝色的色调引入室内,定制的家具将舒适与时尚结合在一起。卧室有通往花园的私人通道,以及由大理石和马赛克制成的配套浴室,室外浴室也是如此。

The indoor of the pool house is uniquely divided giving a flow in the space for additional comfort and privacy. Sliding massif wood doors allow smooth movement from area to the other, adding the nature element to the indoor space. Hues of greens and blue bring the outside in, while the custom-made furniture marries comfort with style. The bedroom has its own private access to the garden as well as en-suite bathroom made of marble and mosaics as are the outdoors bathrooms.

Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf

“我们的想法是将室内与室外在形式和感觉上融合在一起。通过这种独特的融合,感官与心灵和灵魂对话。

“The idea was to blend the indoor into the outdoor in form and feel. Through that unique blend, Senses speaks to the heart and the soul” explains Wael Farran, Founder and Lead Designer.

Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf

这是几乎不可能不被诱惑的幻想飞行的想象力…敏锐的品味,对细节的挑剔的眼睛和亲切的建筑师对空间的操纵,使这个游泳池房子的喜悦的眼睛,内外。

It is almost impossible not to be seduced by this fanciful flight of the imagination … discerning taste, a critical eye for detail and the gracious architect’s manipulation of space make this pool house a pleasure for the eyes, inside and out.

Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf
Senses泳池度假别墅
Senses泳池度假别墅 ©Genia Maalouf

项目数据

项目名称 | Senses

项目地点 | Wardanieh – South Of Lebanon

项目面积 | 景观/园林:3000平方米-室内:220平方米|客房7间+园林及游客服务区

项目业主 | Mr Jameel Bayram

设计团队 | Wael Farran Studio – Exterior Architecture – Interior Architecture and Landscaping

项目摄影 | Genia Maalouf 

Project Data

Name of Project | Senses

Location | Wardanieh – South Of Lebanon

Area | Landscape / Garden: 3000m2 – Interior: 220m2 Rooms | 7 Rooms + Garden and Visitors Service Area

Client | Mr Jameel Bayram

Team | Wael Farran Studio – Exterior Architecture – Interior Architecture and Landscaping

Photographer | Genia Maalouf 

LEAVE A RESPONSE