感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

Suspended Forest 露台

悬浮森林 Suspended Forest

感谢隈研吾建筑设计事务所的分享 | Thanks for share from KENGO KUMA AND ASSOCIATES

瑞士 蒙特里谢尔 | Montricher, Switzerland

该场地位于瑞士的Jura山的脚下,靠近深树林。我们被要求设计一个家庭住宅,它将成为Jan Michalski基金会的一部分。它的使命是促进文学创作和阅读实践。房子将悬挂在现有的混凝土雨棚上。在此之前,雨棚已经是场地的一部分。

The site is located at the foot of the Jura Mountains in Switzerland, close to the deep forest. We were asked to design a family house which would be part of the Jan Michalski Foundation. Its mission is to foster literary creation and the practice of reading. The house would be suspended from an existing concrete canopy already part of the foundation.

我们的意图是将房子的不同空间有机地联系起来。我们设计了一个茧状的、渐进的、连续的空间,包含了所有的功能。从入口到主要生活空间有一条走廊,其中漂浮的阳台将室内与周围环境连接起来。然后侧孔让光线进入房子。

It was our intention to organically relate the different spaces of the house. We designed a cocoon-like, gradual and continuous space containing all the functionalities. A corridor runs from the entrance to the main living space, where the floating balcony connects the interior with the surrounding environment. Then lateral apertures let the light come into the house.

厨房
厨房 ©CAPimages
厨房 ©CAPimages

由三角形多边形获得的非平行形状作为结构将获得更高的刚度。房子从顶点悬挂,固定在混凝土顶棚柱周围的预定义点上。入口楼梯也悬挂在主体结构上。为了加强包裹空间的概念,落叶松的胶合板覆盖了内墙和天花板,作为木质外立面的反面。

The non-parallel shape obtained from triangular polygons will achieve higher rigidity as structure. The house is suspended from the vertex and fixed to pre-defined points around the columns of the concrete canopy. The entrance staircase is also suspended from the main structure. To reinforce the idea of a wrapping space, plywood panels in larch are coating the interior walls and ceilings, as a negative of the exterior wooden façade.

结构细部
细部 ©CAPimages
洗手间
洗手间 ©CAPimages

我们与当地的工匠合作,将传统的木质屋顶和立面系统呈现出当代的表现形式,我们将这个覆盖层改造成一个过滤系统。防水采用覆盖主体结构的白色钢板。每一块木头都是手工切割的,来自当地的森林。我们曾与两种不同的物种和两个不同的维度,120×300毫米的橡木和120×500毫米落叶松,放置在方格图案是随机的和有机的方式改变了。我们选择不处理木材,这样它就会随着房子的老化而老化,在立面上产生不同的阴影,这取决于阳光、雨雪的照射。

Working together with a local craftsman to bring off a contemporary expression of the traditional wooden roof and facade system, we transformed this covering into a filter system. The waterproofing is made by white steel plates covering the main structure. Each one of the wooden pieces is manually cut and comes from local forests. We worked with two different species and two different dimensions, 120×300 mm for the oak and 120×500 mm for the larch, placed in checkered pattern which is altered in a random and organic way. We chose to not treat the wood so it will age with the house, generating shades diversity in the façade, depending on the sun, rain and snow exposure.

外立面细部
外立面细部 ©CAPimages

项目客户:Michalski Foundation

项目地点:Montricher, Switzerland

完成年份:2018.09

项目面积:120m²

项目团队 : Matthieu Wotling, Silvia Fernandez, Paolo Amato

Client:Michalski Foundation

Location:Montricher, Switzerland

Year:2018.09

Site:120m²

Project team : Matthieu Wotling, Silvia Fernandez, Paolo Amato

LEAVE A RESPONSE