感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski

布拉尼亚克技术中心(Technical Center of Blagnac)

感谢NBJ Architects的分享 | Thanks of share form NBJ Architects.

法国,布拉尼亚克 | Blagnac, France

布拉尼亚克技术中心(Technical Center of Blagnac)项目位于高速公路旁,坐落在该地区工业园区中心。然而,一个森林与墓地恰好位于该项目的旁边。这些元素构成了这个项目的主要特征。

Located next to an expressway, the Technical Center of Blagnac was built in the middle of a neighborhood characterized by a highly industrialized program. Nevertheless, a classified forest and a cemetery are located just next to the site. These elements constitute the principal specificity of this program.

建筑寻求与城市的融合成为一种真正的城市建筑,能够在这一区域创造出强大的标志性建筑,并能够与它的环境进行对话。这个想法是为了在满足项目主要目标的同时建立视觉标识。

The architectural and urban will aim to constitute a real urban piece, able to create a strong entrance to this area and able to dialogue with its environment. The idea is to establish a visual identity while answering the main objectives of the program.

Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
外立面 ©PaulKozlowski
外立面 ©PaulKozlowski

建筑开启了与景观的双重对话。他的位置构成了一个自然的空间“封闭”,最大限度地减少了传入的声学干扰,并起到良好的保护。

The building opens a double dialogue with the landscape. His position constitutes an envelope with the site, minimizing the incoming nuisances and ensuring a sound protection.

Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski

一楼以单元的方式处理,容纳了技术中心的活动(车间、存储空间)。上半部分是市政工作人员办公场所和生活场所的摇篮。立面由Equitone纤维水泥面板构成,创造出双层表皮。这些斜坡和穿孔的目的是获得能够给办公室带来舒适的技术和声学性能。这个装置提供了一个机会来创建一个大的平台,连接着放松和恢复的空间,并创建一个可访问和欢乐的地方。

The ground floor was treated in a unit way and accommodates the activities of the technical center (workshops, storage spaces). The upper part is the cradle of the offices and the places of life of the municipal staff. The façade is made of Equitone fiber-cement panels which create a double skin. The slope and the perforations of these aim to obtain technical and acoustic performances able to offer comfort to the offices. This device gives the opportunity to create a large terrace linked with spaces of relaxation and restoration and create an accessible and convivial place.

Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski

The aspect generated by the form and materials used enters in dialogue with the surrounding landscape, breaking with the usual image of a technical center.

使用的形式和材料产生的外观与周围的景观连通性,打破了通常的技术中心形象。

Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
Technical Center of Blagnac ©PaulKozlowski
项目平面图 ©NBJ Architects
项目平面图 ©NBJ Architects
二层平面 ©NBJ Architects
二层平面 ©NBJ Architects
平面 ©NBJ Architects
平面 ©NBJ Architects
立面图 ©NBJ Architects
立面图 ©NBJ Architects
剖面图 ©NBJ Architects
剖面图 ©NBJ Architects

项目名称:布拉尼亚克技术中心
项目地点:ZAC Andromede – Blagnac(法国)
建筑设计:Elodie NOURRIGAT/Jacques BRION – NBJ Architectes
联合设计:Tryptique
项目客户:布拉尼亚克市
项目面积:6000m²
完成年份:2017
项目成本:7 8 M€(除税)

Project name: Technical Center of Blagnac
Location: ZAC Andromède – Blagnac (France)
Architects: Elodie NOURRIGAT/Jacques BRION – NBJ Architectes
Associated architects: Tryptique
Owner: City of Blagnac
Project area: 6 000 square meters
Project ending: 2017
Cost: 7,8 M € (excluding tax)

LEAVE A RESPONSE