感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

温哥华交易所 The Exchange

感谢来自 Harry Gugger Studio 的分享 | Thanks for share from Harry Gugger Studio.

加拿大 温哥华 | Vancouver, Canada

温哥华市中心被山水环绕,独特的城市景观被其壮观的自然环境所定义。“The Exchange”位于市中心。这座新大楼将为社区和整个城市带来宝贵的多样性、收入和就业机会。

新“The Exchange”的设计理念完全源自其周围的环境和环境;特别是现有的旧证券交易所大楼,将会在原址上加以保存和修复。这座精致、美观、优雅的建筑的立面由精心组合的垂直壁柱组成,其设计既能最好地突出其高度,又能使建筑与城市街景融为一体。

Surrounded by water and framed by mountains, the unique urban cityscape of Vancouver’s downtown is defined by its spectacular natural setting. ‘The Exchange’ is located in the heart of this downtown area. Selected by the city officials as one of a few new, high density, office developments in the city’s central business district this new tower will bring valuable diversity, revenue and jobs to the neighborhood and to the city as a whole.

The design rationale for the new ‘Exchange’ tower is entirely derived from its surrounding context and environment; in particular the existing Old Stock Exchange building, which is to be preserved and rehabilitated on the site. This refined, handsome and elegant building has facades of carefully composed vertical pilasters that are designed both to best accentuate its height and at the same time ground the building within the streetscape of the city.

©CreditSuisse
©CreditSuisse
©CreditSuisse
©CreditSuisse

新塔楼与原建筑融为一体,与原建筑形成对话,创造出一种既能看到温哥华未来又不模糊其过去的整体结构。

The new tower blends in an establishes a dialogue with this prominent original building in order to create an overall composition that looks at once to Vancouver’s future without obscuring its past.

©HarryGuggerStudio
©HarryGuggerStudio

通过打破整个塔的整体高度,并通过从旧证券交易所上方场地的周边收缩其体量,新建筑允许现有结构充分定义街景,保留并确认其在温哥华市中心中心的自豪地位。

By both breaking up the mass of the tower over its entire height and by recessing its bulk from the perimeter of the site above the Old Stock Exchange, the new building allows the existing structure to fully define the streetscape, retaining and confirming its proud position within the heart of Vancouver’s downtown.

©CreditSuisse

为了更好地定义旧证券交易所的原始形式和独立性,塔楼的形式向下移到了较低的位置,因此它的高度也随之升高,以最大化其在场地上的潜力。在这里的上层,更有价值的楼层,塔楼向两个方向延伸,提供更大、更有效的楼板。因此,这些台阶在塔楼的两侧创造了露台,这些露台处于最佳位置,可以欣赏到周围城市的最佳景色和远处山脉的壮观全景。

As the form of the tower retreats lower down to better define the original form and independence of the Old Stock Exchange, it consequently grows higher above to maximize its potential on the site. Here at the upper, more valuable floor levels, the tower steps out in two directions to provide larger, more efficient floor plates. These steps consequently create terraces on the tower’s sides that are optimally positioned to exploit the best views of the surrounding city and the dramatic panorama of the mountains beyond.

©CreditSuisse

塔楼形式的分层和台阶,加上棱角的倒角,既减少了整体的体量,也减少了对邻居的影响,使得旧的证券交易所大楼成为场地上最大的元素,强调了它在城市中心的存在。

The stratification and stepping of the tower’s form, coupled with the chamfering of its corners both reduces its overall bulk and impact on its neighbors and leaves the Old Stock Exchange building as the single-largest element on the site, emphasizing its presence within the city center.

©CreditSuisse

受限于观景走廊对天际线的强烈干预,“the Exchange”反而希望在城市本身的空间中创建一个独特的图标。从街上看,它的悬臂形式创造了一个独特的身份,进一步彰显了它的个性和历史血统。

Restricted by viewing corridors from creating a strong intervention on the skyline, ‘The Exchange’ instead looks to create a distinctive icon within the space of the city itself. Viewed from the street, its cantilevered form creates a unique identity further pronouncing its individuality and historical pedigree.

©CreditSuisse

尊重原建筑的建筑和重要的社会经济遗产,对于塔楼立面设计的起源和身份也是至关重要的。旧证券交易所立面的强烈垂直性与塔楼外部铝竖框优雅的细条纹相呼应。这个统一的系统回应了原证券交易所大楼的坚固的壁柱,同时强调了塔楼本身的垂直性,从各个方向定义了一个更加统一和苗条的建筑整体外观。

A respect for the architectural and significant socioeconomic heritage of this original building is also paramount to the origins and identity of the tower’s façade design. The strongly vertical nature of the Old Stock Exchange’s façade is echoed in the elegant pinstripe of the tower’s external aluminum mullions. This unified system responds to the solid pilasters of the Old Stock Exchange Building that is to be retained on the site whilst accentuating the verticality of the tower itself, defining a more uniform and slimmer overall appearance of the building from all orientations.

©CreditSuisse

垂直竖框起到了进一步的作用,为建筑围护结构遮阳,并显著降低了其冷却负荷要求。它们的被动屏蔽效果也极大地改善了塔楼与其相邻住宅Jameson House之间的视觉隐私。

The vertical mullions perform a further function, shading the building envelope and significantly reducing its cooling load requirements. Their passive screening effect also greatly improves the visual privacy between the tower and its immediate residential neighbor, Jameson House.

©CreditSuisse

“The Exchange”于2017年开业,将成为加拿大首个LEED白金遗产转换项目。

‘The Exchange’ opened in 2017, will be the first LEED Platinum Heritage Conversion in Canada.

©CreditSuisse

该项目是由瑞士房地产公司和瑞士信贷国际房地产基金委托Iredale Group Architecture设计的。MKT Arkle Development Management Inc.担任项目经理,PCL Constructors Inc.担任总承包商。

The project was designed in collaboration with Iredale Group Architecture commissioned by Swissreal and Credit Suisse Real Estate Fund International. MKT Arkle Development Management Inc. acted as project managers and PCL Constructors Inc. as general contractor.

©CreditSuisse
©CreditSuisse
©HarryGuggerStudio
©HarryGuggerStudio
©HarryGuggerStudio
©HarryGuggerStudio
©HarryGuggerStudio

项目数据

项目名称: The Exchange
项目地点: 475 Howe Street, Vancouver BC, Canada 
项目客户: Credit Suisse Real Estate Fund International / Swissreal 


项目面积: 37,370 m2 (Above Ground GFA)
完成时间: 11.2017
建筑设计: Harry Gugger Studio
当地建筑设计: Iredale Group Architecture


项目摄影: © Harry Gugger

Data sheet

Project name: The Exchange
Location: 475 Howe Street, Vancouver BC, Canada 
Client: Credit Suisse Real Estate Fund International / Swissreal 


Area: 37,370 m2 (Above Ground GFA)
Completion: 11.2017
Architects: Harry Gugger Studio
Local Architects: Iredale Group Architecture


Photos: © Harry Gugger