感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

Tiny Holiday Home 小度假屋

感谢 i29 interior architects 与 chris collaris 的分享 | Thanks for share from i29 interior architects 与 chris collaris

荷兰 乌得勒支 Utrecht,Netherlands

©ewout huibers

在Vinkeveense plassen的自然中心,i29 interior architects 和Chris Collaris设计了一个小小的度假屋。

In the middle of nature at the Vinkeveense plassen, i29 interior architects and Chris Collaris designed tiny holiday home.

©ewout huibers
©ewout huibers

该住宅占地仅55平方米,但仍有一种豪华的空间感,并能将周围的自然美景尽收眼底。这个紧凑的房子是为一个四口之家建造的,包括一个客厅,一个厨房/餐厅,一个露台,三个卧室,一个浴室和两个厕所。布局由内而外发展,巧妙利用每一寸空间进行功能布局。建筑体量位于靠近湖的狭长岛屿地块上,建筑体量的位置与周围水域的景观和朝向有关。通过将体量分成四个部分,全景和入侵的阳光变得非常具体。在外部,大小的多样性和相互关联的定位创造了一个雕塑形象,从每个角度看都不一样。为了加强这种雕塑的质量,所有的立面都有一个最小的设计,在木立面后面有不可见的屋顶末端和窗框。所有体量都有大窗户或滑动门,可以完全打开,使室内外完全融合。在室内,不同体量的尺寸和天花板高度清晰地表达了住宅中不同的区域和功能。穿过室外天井的长长的视线提供了一种视觉联系。通过打开天井的大滑动门,厨房体量和生活体量在物理上连接起来。

©ewout huibers
©ewout huibers
©ewout huibers
©ewout huibers

With a footprint of only 55 m2, this house still has a luxurious feel of space, and all around panoramas to the surrounding nature. This compact home is built for a family of four, including a living room, a kitchen/dining room, a patio, three bedrooms, one bathroom and two toilets. The layout is developed from the inside-out, the smart arrangement of functions make use of every cm2. Situated on an elongated island plot close to the lake, the positioning of the building volume is related to the views on the surrounding water and the orientation on the sun. By dividing the volume into four parts, the panoramic views and the invading sunlight become very specific. On the outside the diversity in size and the interconnected positioning create a sculptural image, looking different from every angle. In order to intensify this sculptural quality, all facades have a minimal design with invisible roof endings and window frames detailed behind the wood facade. All volumes have big windows or sliding doors which can be opened completely to fully merge the inside with the outside. On the inside, the dimensions and ceiling heights of the different volumes clearly articulate the separate areas and functions in the house. Long sightlines crossing the outside patio provide a visual connection. By opening up large sliding doors of the patio the volumes of the kitchen and living are physically connected.

©ewout huibers
©ewout huibers

定制家具和集成橱柜强调了内部的图形质量。设计团队使用了简单的材料,如天然橡木木板,或染成黑色与粗糙的松木立面相结合,以及连续抛光的混凝土地板。他们努力寻求一种设计策略,将建筑和室内结合成一个模型组合。每个卷都有自己的程序。通过将内部构件与建筑联系起来(反之亦然),结果是一个高质量的项目,不依赖于昂贵的材料或技术展示。在每一个细节上,他们的目标是最终的空间效率的解决方案。设计的各个方面都力求产生一种纯粹统一的体验,给人留下深刻的印象。在他们看来,制作高质量的项目并不总是“越大越好”。通过简单而明智的干预,该项目是最高标准的,同时节能、环保、占地面积小。从这个意义上说,这是一个小房子的模型;智能、舒适,但在室内和建筑设计上不向质量妥协;小就是美。

©ewout huibers
©ewout huibers

Custom furniture and integrated cabinets accentuate the graphical quality on the inside. The design team made use of simple materials like natural oak wooden panels -or stained black to combine with the rough pinewood facade- and a continuing polished concrete floor. They strived for a design strategy in which architecture and interior come together in a model combination. Each volume has its own program. By linking interior components to the architecture and vice versa, the result is a high-quality project not dependent on expensive materials or technical show. In every detail, they aimed for the ultimate space-efficient solution. Every aspect of the design is approached to produce a pure and unified experience to leave a strong impression. Making quality projects is, in their opinion, not always ‘the bigger the better’. With simple yet smart interventions, this project is of the highest standard and at the same time energy efficient, eco-friendly, and built with a small footprint. In this sense it’s a model example of a tiny house; smart, comfortable but with no concessions to quality in both the interior and architectural design; small is beautiful. 

©ewout huibers
©ewout huibers

该项目获得FRAME大奖“年度住宅奖” | ‘House of the Year’ Frame Awards 2019

项目客户 Private

项目设计: i29 interior architects & Chris Collaris

室内空间: 75m2

项目地点: Vinkeveen, Netherlands 

项目摄影: Ewout Huibers

建筑结构: Hagoort bouw B.V.

室内设计: Simon Sintenie

结构工程: Vissers & Vissers B.V.

景观设计: De Zilverlinde & Frank Heiligers

Client: Private

Design: i29 interior architects & Chris Collaris

Floor area: 75m2

Location: Vinkeveen, Netherlands 

Photography: Ewout Huibers

Construction architecture: Hagoort bouw B.V.

Construction interiors: Simon Sintenie

Structural engineer: Vissers & Vissers B.V.

Landscape design: De Zilverlinde & Frank Heiligers

LEAVE A RESPONSE