感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

Vora Villas精品酒店

感谢 K-studio 的分享 | Thanks for share from K-studio.

希腊 圣托里尼岛 伊莫洛维里 | Imerovigli, Santorini, Greece

Vora Villas精品酒店
Vora Villas ©Mirto latropoulou
 Vora Villas精品酒店
Vora Villas ©Claus Brechenmacher

我们的任务是在圣托里尼火山边缘的一个引人注目的地方设计一个小型精品酒店。客户是岛上土生土长的人,他的远见和决心推动了项目从头到尾,并给了我们机会将概念及其实现推到极致。其结果是一个真正独特和戏剧性的设计。

Our brief was to design a small boutique hotel on a dramatic site on the edge of the volcano of Santorini. The client, a native of the island, had a vision and determination that drove the project from beginning to end, and gave us the opportunity to push the concept and its realisation to the very edge, in all senses. The result is a truly unique and dramatic design that celebrates the inherent energy of our client, the architectural traditions of the island, and the intensity of the hotel’s crater-edge location.

Vora Villas精品酒店
Vora Villas ©Mirto latropoulou
Vora Villas精品酒店
Vora Villas ©Mirto latropoulou
Vora Villas精品酒店
Vora Villas ©Mirto latropoulou

相对较小的场地陡峭的倾斜要求创新的解决方案,以应对交通和布局的挑战,但也允许壮观的景色和远景在每个拐弯处。一条由灰色火山岩构成的锋利通道从场地顶部的入口和接待点向下铺路,将你从一面墙扭曲到另一面墙,将一个柔软的白色体块切割成三个独立而独特的别墅。别墅整洁、紧凑、充满活力,与火山岩小径和挡土墙的直边并列,呈现出雕塑般的形态。

The steep inclination of the relatively small site called for innovative solutions to the challenges of circulation and layout, but also allowed for the spectacular views and vistas at every turn. A sharp-edged channel of grey volcanic rock paves the way down from the entrance and reception point at the top of the site, twisting you and ricocheting you from angled wall to angled wall, slicing a soft white mass into 3 separate and unique villas. The villas are neat, compact and dynamic, taking on a sculpted form when juxtaposed against the straight edge of the volcanic rock path and retaining walls.

Vora Villas精品酒店
Vora Villas ©Stale Eriksen
Vora Villas 精品酒店
Vora Villas ©Stale Eriksen
Vora Villas 精品酒店
Vora Villas ©Stale Eriksen

传统上,这些村落的房子都很小,拥挤不堪,容易被忽视。为了提供高端体验,我们的抱负是为客人创造空间,并尽可能给他们提供隐私。原始洞穴别墅的改造保留了其独特的布局,三个房间依次深入岩石。从山上雕刻而成的拱形天花板的曲线柔化了阴影,消除了尖锐的线条,并将其融入到平面图后面较暗的空间中。立面利用了视野和光线,但后面较冷、较暗的空间邀请客人远离室外的闷热。该别墅位于两个新建成的别墅之上,将其线性平面切成两半,一个叠在另一个之上,这样每个别墅都有一个较高的生活空间和较低的卧室空间。这种安排允许光线和视野在所有区域占据主导地位,每个别墅都小心翼翼地从一个独特的角度欣赏日落,也维护了客人的隐私。

Traditionally the houses in such villages are small, cramped and overlooked. To provide a high-end experience our ambition was to make space for the guests and give them as much privacy as we could. The renovation of the original cave-villa retains its characteristic layout, of three rooms that move in succession deeper into the rock. Literally carved out of the mountain the curves of the vaulted ceilings soften the shadows, removing sharp lines and blending it into the darker space towards the back of the plan. Views and light are exploited in the façade but the cooler, darker space further back invites guests to retreat from the oppressive heat outside. This villa sits above the 2 newly constructed villas which slice its linear plan in half, stacking one on top of the other so that each villa features an upper level of living space and a lower level of bedroom space. This arrangement allows for light and view to dominate in all areas and with each villa carefully angled to take in the sunset from a unique viewpoint, guests’ privacy is also maintained.

Vora Villas 精品酒店
Vora Villas ©Stale Eriksen
Vora Villas 精品酒店
Vora Villas ©Stale Eriksen
Vora Villas 精品酒店
Vora Villas ©Stale Eriksen
Vora Villas 精品酒店
Vora Villas ©Stale Eriksen
Vora Villas 精品酒店
Vora Villas ©Stale Eriksen
Vora Villas 精品酒店
Vora Villas ©Stale Eriksen
Vora Villas 精品酒店
Vora Villas ©Stale Eriksen

我们的概念背后的两个驱动力是火山岩和当地的传统风格。我们想要揭示和控制场地的戏剧性和刺激,同时确保客人舒适、隐私和轻松的生活方式。我们与自然火山岩合作,切断了穿过场地的路线,保留了场地的边界,并使用烧焦的木材和黑色的金属枪来突出别墅内部的自然力量。然后,我们将这些与传统的“Aspa”渲染和白色石灰水洗的柔和曲线并置,并引入了较轻的石材饰面和自然苍白的亚麻色,以带来凉爽和平静的内部平衡感。

The 2 driving forces behind our concept were the volcanic rock and the traditional local vernacular. We wanted to reveal and control the drama and thrill of the site whilst securing guests with comfort, privacy and a relaxed lifestyle. We worked with the natural volcanic rock to cut routes through the site and to retain its boundaries and with charred wood and blackened gun-metal to highlight the power of nature within the villas. We then juxtaposed these with the soft curves of the traditional ‘Aspa’ render and white lime wash finish and introduced lighter stone finishes and naturally pale linens to bring a balancing sense of cool and calm the interiors.

Vora Villas 精品酒店
Vora Villas ©Stale Eriksen
Vora Villas 精品酒店
Vora Villas ©Stale Eriksen
Vora Villas 精品酒店
Vora Villas ©Stale Eriksen

客人们体验了一系列精心设计的对比——开阔的阳光照射和洞穴岩石凉爽黑暗的景色;黑色火山岩和烧焦的饰面映衬着凉爽的白色曲线和平静的淡色纹理——暗与光,尖锐与柔和,戏剧与完全放松。酒店紧张而复杂,但布局清晰,设计真实。

Guests experience a series of carefully choreographed contrasts – the wide open exposure to the sun and view against the cool darkness of the cave rock; black volcanic rock and burned finishes against cool white curves and calming pale textures – dark with light, sharp with soft, drama with total relaxation. The hotel is intense and complex, yet laid out with clarity and designed with authenticity.

Vora Villas 精品酒店
Vora Villas ©Stale Eriksen
Vora Villas 精品酒店
Vora Villas ©Stale Eriksen
Vora Villas 精品酒店
Vora Villas ©Stale Eriksen
Vora Villas 精品酒店总平面
Vora总平面 ©K-studio
Vora 剖面图
Vora 剖面图 ©K-studio

项目数据

项目名称:Vora Villas
项目类型:私人别墅, 酒店
项目地点:希腊 圣托里尼岛 伊莫洛维里镇
项目情况:Completed June 2018
项目面积 (m²):265 m2

设计团队
K-Studio 设计团队 :Dimitris Karampatakis, Marianna Stavridou, Georgia Mouratidou, Fay Milona, Marilena Stavrakaki, Thodoris Kantarelis

效果图 :In house K-studio
规划顾问:Kamarinopoulos Christos
结构工程:Tziotis George
灯光设计:Halo

Project Data

Name :Vora Villas
Type:Private Villas, Hotel
Location:Imerovigli, Santorini, Greece
Status:Completed June 2018
Area (m²):265 m2

Design Team
K-Studio Design Team :Dimitris Karampatakis, Marianna Stavridou, Georgia Mouratidou, Fay Milona, Marilena Stavrakaki, Thodoris Kantarelis

3D Visualisation :In house K-studio
Planning Consultant:Kamarinopoulos Christos
Structural Engineer:Tziotis George
Lighting Designer:Halo

LEAVE A RESPONSE