感设计网

拥有高质量内容的建筑设计与室内设计行业门户网站

VUJA DE

感谢来自Jean de Lessard – Designers Créatifs的分享 | Thanks for share from Jean de Lessard – Designers Créatifs.

加拿大 蒙特利尔 | Montreal Canada

VUJA DE
©Adrien Williams

以解构空间方法而闻名的Jean de Lessard – Designers Creatifs公司将高端女装成衣Vuja de精品店改造成了一种令人眼花缭乱的身临其境的体验。为了提升这个2016年成立的新兴品牌,其设计理念与普通商店截然相反。

Known for their deconstruction of space method, the firm Jean de Lessard – Designers Créatifs has transformed the high-end women’s ready-to-wear Vujà Dé boutique into a bewildering immersive experience. The intention of heightening the rising brand founded in 2016 results in a design that takes an opposing view to a regular store.

VUJA DE
©Adrien Williams

设计师们以动态的动作为基础,在建筑上颠覆了时装设计师Ting Pang的艺术思想和研究,“Jean把发现的概念引入了空间。”Ting Pang想让顾客欣赏她的作品。

新空间位于圣丹尼斯街(St. Denis Street),旨在模糊游客的视觉空间感知。St. Denis Street 解释道:“迷宫般的外形可以让你暂时躲避视线;因此,随着游客在建筑内部的进一步移动,服装逐渐显露出来。隔断墙的位置增加了隐私感。”

Based on the dynamic of movements, the designers have architecturally transposed the artistic thought and research of the fashion designer Ting Pang who wanted her customers to appreciate her creations: “Jean has introduced the notion of discovery into the space.”

Located on St. Denis Street, the new space is designed to blur the visuospatial perception of the visitor. Jean de Lessard explains: “The labyrinthine shape allows hiding from view momentarily; the clothes are thus being revealed gradually as the visitor moves further within the structure. The partition walls are positioned in a way that adds to the feeling of privacy.”

VUJA DE
©Adrien Williams

低调的设计是为了加强时装系列。展示优雅的服装就足够了;同样,收银台、试衣间和工作间都在商店的后面。事实上,这个空间更像是一个艺术展览,而不是商品展示。

The understated design is focused on enhancing the fashion collections. Displaying the clothes with elegance is sufficient; likewise, the cash-counter, fitting room and workshop are all relegated at the back of the store. In fact, the space is more evocative of an art exhibition than a display of goods.

VUJA DE
©Adrien Williams

强而有力的动线 | Powerful lines of action

镜子覆盖了墙壁隔断的不同部分,给人以深刻的印象,让人一眼就能看到梦寐以求的服装,突出了服装的正面和背面。隐晦的灯光巧妙地放置,以避免炫目的运动,例如由游客剪影产生的阴影,在完美的平面和圆形表面跳舞。当光线反射到有光泽的织物、荧光或金属件上,改变了服装的外观时,也会表现出一种微妙的运动印象。

Mirrors covering distinct portions of wall partitions entertain the impression of depth and allow viewing in a single glance the coveted garment, highlighting it both front and back. The recessed lights strategically placed to avoid glaring play with the idea of movements, such as the shadows, produced by the silhouettes of visitors, dancing on the immaculate flat and rounded surfaces. A subtle impression of movement is also manifested when the reflection of light hitting a shiny fabric, a fluorescent or a metallic piece alters the appearance of the garment.

VUJA DE
©Adrien Williams

为了说明工作室的格言,从旧的创造新的,设计利用了完美和不完美的对比和黑白色调。因此,旧木地板不同于严格的纯墙隔断;这些是故意创建的,作为一个对比鲜明的建筑元素。

To illustrate the studio’s motto of creating the new from the old, the design makes use of the contrasts of perfection and imperfection and of black and white tones. Ergo, the old wood floor that differs from the rigorously pure wall partitioning; these were deliberately created to serve as a contrasting architectural element.

VUJA DE
©Adrien Williams

Vuja De的设计以其极简主义的体量和未来主义的美学以一种有趣的方式向这位年轻时装设计师的才华和精致的创作致敬。

时尚意味着艺术,一个象征意义丰富的世界。它也是个人与社会之间的桥梁。设计师们构建了这座桥梁,并赋予Vuja De的收藏品以意义,为它们提供了最强有力的联系。

Vujà Dé’s design with its minimalistic volumes and futuristic aesthetics pays homage in a funny way to the talent and refined creations of the young fashion designer.

Fashion spells art, a world of symbolism-rich in meanings. It also acts as a bridge between the individual and the society[1]. The designers have structured this bridge and given meaning to Vujà Dé’s collections by offering them the strongest context to which to be linked.

VUJA DE
©Adrien Williams
VUJA DE 平面图
VUJA DE 平面图 ©Jean de Lessard

项目信息

项目客户: Vujà Dé Studio

室内设计: Jean de Lessard – Designers Créatifs

项目协调: Claire Mckenzie

项目材质: 涂有黑色、白色三聚氰胺的钢材(平面)和层压板(圆形)

项目总包: Renuv Inc.

隔断设计: Ébénisterie Top Design

灯光设计: Au Courant Lighting

项目面积: 总建筑面积500平方英尺;建筑内部的地面面积为370平方英尺

Technical specifications

Client: Vujà Dé Studio

Design: Jean de Lessard – Designers Créatifs

Project coordinator: Claire Mckenzie

Material: steel painted in black, white melamine (flat surfaces) and laminate (round surfaces)

General contractor: Renuv Inc.

Partition walls: Ébénisterie Top Design

Lighting: Au Courant Lighting

Surface area: overall floor surface, 500 square feet; floor surface inside the structure, 370 square feet

LEAVE A RESPONSE